Universități de top din Spania – Ce să alegi dacă te muți aici?

Te-ai gândit vreodată să studiezi la una dintre universitățile din Spania? Calitatea educației și costul universităților publice din Spania înseamnă că mulți studenți români aleg Spania ca loc ideal pentru a urma o carieră universitară. Care este cea mai bună universitate din Spania? În funcție de clasamentul pe care îl consultați, rezultatele variază, deoarece fiecare dintre ele se bazează pe indicatori diferiți.

Universitățile spaniole care sunt printre cele mai bune din lume. Află din acest articol care sunt cele mai bune și pe care ar trebui să le ai în vedere dacă vrei să te muți în Spania.

Universitatea din Barcelona

UB este foarte apreciată atât la nivel național, cât și internațional, nu numai pentru oferta educațională largă și calitatea facilităților sale, ci și pentru calitatea predării , numeroșii profesioniști care alcătuiesc echipele sale didactice și locația sa privilegiată.

În plus, nu numai că ocupă primul loc în clasamentul celor mai bune universități din Spania, dar se află întotdeauna pe poziția 150 pe lista celor mai bune universități din lume . Aproape nimic!

Universitatea Autonomă din Barcelona

Nu părăsim Barcelona, ​​pentru că UAB ocupă locul doi pe podium în topul celor mai bune universități din Spania. Oferta sa de studii este foarte largă, dispune de facilități academice și sportive de nivel înalt, iar calitatea predării nu este departe, fiind locul de naștere al unora dintre cele mai strălucite minți de pe scena națională.
În prezent ocupă poziția numărul 154 pe lista celor mai bune universități din lume și nu și-a abandonat poziția de podium în niciun clasament cu cele mai bune universități publice din Spania.

Universitatea Complutense din Madrid

Dacă vorbim de facilități, UCM are puțini rivali, iar numărul de studenți pe care îi primește în fiecare an depășește cu mult media spaniolă. Este un obișnuit în selecția celor mai bune universități publice spaniole și, de asemenea, are o moștenire istorică foarte importantă, pe lângă faptul că are o ofertă culturală neobișnuită în sine. O experiență universitară pe care niciun student nu ar trebui să o rateze.

Universitatea din Granada

Granada este unul dintre acele orașe care are o tradiție universitară foarte extinsă, ceva ce se vede în facilitățile sale, în atmosfera sa și în calitatea predării sale . Oferta sa academică este foarte ajustată și este una dintre cele mai practice atunci când vine vorba de a oferi studentului resursele necesare pentru a face față provocărilor pieței muncii și nici în asta și nici în alt sens nu dezamăgește.

UG este un alt obișnuit pe lista celor mai bune universități publice din Spania și, atunci când nu a ocupat zona podiumului, a cochetat cu ea . Este o garanție sigură a calității în predare, situat într-un oraș la fel de fermecător precum Granada.

Universitatea din Valencia

Locul cinci în clasamentul celor mai bune universități din Spania este ocupat de Universitat de València de Estudi General, un centru de învățământ superior care absoarbe în fiecare an un număr mare de studenți din orașul Turia și periferia acestuia.

Oferta sa academică a fost adaptată la noile nevoi apărute ca urmare a schimbarilor de pe piața muncii și dispune de facilități care atrag atenția puternic. În plus, angajamentul său față de sport și cât de bine a executat planul de studii în timpul crizei coronavirusului a făcut-o una dintre cele mai bune universități online din Spania în 2020.

Concluzie

În concluzie, alegerea unei universități este un pas important în viața academică a fiecărui student, iar Spania oferă o varietate impresionantă de opțiuni. Universitățile din Spania sunt recunoscute pe plan internațional pentru calitatea educației lor și pentru facilitățile lor de înalt nivel.
Indiferent dacă îți dorești o experiență cosmopolită într-un oraș vibrant sau preferi o atmosferă mai tradițională într-un oraș mai mic, există o universitate în Spania potrivită pentru fiecare dorință.