Top locuri de vizitat în Barcelona – Care sunt cele mai interesante atracții pentru români?

Barcelona – capitala diversă a Cataloniei oferă românilor vizite interesante în jurul capodoperelor lui Gaudi, relaxare pe numeroasele plaje ale orașului și o viață de noapte distractivă în numeroasele baruri și pub-uri ale orașului.

Frumoasa Barcelona este o destinație de călătorie populară în Europa datorită numeroaselor sale atracții și a locației minunate direct pe Marea Mediterană. Iubitorii de modă, istorie și artă curioși au multe de descoperit în Barcelona. Iată care sunt cele mai interesante locuri de vizitat în Barcelona.

Sagrada Familia – bijuteria Spaniei

Una dintre cele mai faimoase clădiri și un punct culminant al Barcelonei este bazilica Sagrada Família. Minunata clădire sacră este considerată opera vieții lui Antoni Gaudí și este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO . Celebrul reper al Barcelonei este una dintre cele mai impresionante obiective turistice din metropola spaniolă. Interiorul Sagrada Família este deosebit de impresionant și nu trebuie ratat într-o excursie la Barcelona.

Camp Nou

Camp Nou este stadionul celebrului FC Barcelona și cel mai mare stadion de fotbal din Europa. Arena unică, un must-see în Barcelona, ​​a fost inaugurată în 1957 după trei ani de construcție. Mai târziu, în 1980, Camp Nou a fost extins pentru a include un nivel superior pentru Cupa Mondială din 1982 – oferindu-i 120.000 de locuri pentru fani.
O vizită la stadion este o necesitate absolută pentru toți iubitorii de fotbal. Camp Nou are 48 de metri înălțime, 250 de metri lungime și aproape 220 de metri lățime. Datorită cerințelor UEFA, spațiul disponibil a fost în cele din urmă redus la 98.000.

Montserrat

Un punct culminant al Barcelonei îi așteaptă pe iubitorii de aer curat, la aproximativ 45 de kilometri nord-vest de Barcelona: Muntele Montserrat oferă vizitatorilor săi o priveliște minunată în interiorul Cataloniei.

Lanțul muntos din mijlocul unui parc natural găzduiește și mănăstirea benedictină Santa Maria de Montserrat. Serpentine întortocheate, care pot fi urcate cu autobuzul, mașina, pe jos sau cu motocicleta, dau o idee despre priveliștea pe care o promite muntele la 1.236 de metri.

Parcul Guell

Cele mai faimoase atracții din Barcelona provin de la artiști și arhitecți celebri. Parcul Güell, un omagiu adus naturii, a fost proiectat și de Antoni Gaudí. Zona extinsă a parcului vă invită să vă plimbați și să explorați. Operele de artă și multă verdeață sunt fundalul ideal pentru a te relaxa și a fi inspirat.

Casa Mila

Antoni Gaudí și-a lăsat amprenta în toată metropola spaniolă. Ultima clădire pe care strălucitul arhitect a lăsat-o ca reper în Barcelona, ​​înainte de construcția Sagrada Familia , este Casa Milà. Opera de artă arhitecturală cu fațada curbată nu are aproape nicio culoare, în contrast cu Casa Batllò.

La Rambla

Una dintre cele mai cunoscute străzi din metropola spaniolă este La Rambla sau Las Ramblas, la plural. Este un reper binecunoscut al orașului și o atracție din Barcelona pentru toți cei cărora le place să facă cumpărături și să se plimbe.

La Rambla se întinde pe 1,3 kilometri de la Plaça Catalunya, cunoscutul nod de trafic, până la portul orașului. Multe mașini, turiști și localnici folosesc La Rambla pentru a face cumpărături și a se bucura. O zonă pietonală largă în mijloc facilitează mersul pe jos, în timp ce case de modă binecunoscute, buticuri și restaurante vă așteaptă pe partea stângă și dreaptă a străzii.

Concluzie

În concluzie, Barcelona este o destinație captivantă pentru români și nu numai, oferind o varietate impresionantă de atracții turistice și culturale. De la bijuteria sa arhitecturală, Sagrada Familia, la atmosfera vibrantă a La Rambla și la pasiunea pentru fotbal de pe Camp Nou, fiecare loc în Barcelona emană o energie unică și încântătoare.