Top 5 cele mai populare orașe din Spania pentru români

Spania este una dintre destinațiile preferate pentru românii în căutarea unei vieți noi sau a oportunităților de muncă. Cu comunități în creștere în întreaga țară, există câteva orașe care s-au dovedit a fi în mod constant atractive pentru români.

În acest articol, vom explora topul celor mai populare orașe din Spania pentru români, locuri care nu numai că oferă oportunități profesionale și de trai, dar și o comunitate prietenoasă și o atmosferă familiară. Așadar, să descoperim care sunt aceste orașe și ce le face atât de atrăgătoare pentru românii care aleg să se stabilească în Spania.

Madrid

Madrid este locația unde găsești cei mai mulți români. În Spania există 699.970 de români conform populației recensământului din 2019. Românii sunt a doua cea mai numeroasă naționalitate străină din Spania după imigrația din Maroc, estimată la 1.250.000. Majoritatea populației românești care locuiește în Spania se află în Madrid, unde locuiesc 219.095. Madridul se bucură de un climat privilegiat și de aceea este ales de foarte mulți români.

Barcelona

Barcelona, un oraș vibrant și cosmopolit situat în Catalonia, este al doilea cel mai popular oraș din Spania pentru români. Cunoscut pentru arhitectura sa impresionantă, plajele magnifice și viața de noapte animată, Barcelona atrage românii datorită oportunităților sale diverse de muncă și trai.

Sevilla

Sevilla, capitala regiunii andaluze, este o altă destinație atractivă pentru românii care doresc să se stabilească în Spania. Cu un farmec unic dat de influențele arabe și spaniole, Sevilla este renumită pentru festivaluri tradiționale, arhitectură impresionantă și gastronomie delicioasă.
Oportunitățile de muncă în domeniul turismului, al agriculturii și al industriei manufacturiere fac din Sevilla un loc dorit pentru românii în căutarea unui nou început în Spania.

Bilbao

Bilbao, situat în ținutul Țării Bascilor, este un oraș în plină expansiune economică și culturală. Cu un mediu urban modern și inovator, Bilbao oferă oportunități de muncă în sectoare precum tehnologia, ingineria și turismul.
Împreună cu peisajele sale impresionante și cu renumitul muzeu Guggenheim, Bilbao devine din ce în ce mai atractiv pentru românii în căutarea unui loc unde să-și construiască o nouă viață.

Zaragoza

Zaragoza, situat în regiunea Aragon, este un alt oraș care atrage românii datorită oportunităților sale economice și culturale. Ca un important centru industrial și comercial, Zaragoza oferă diverse locuri de muncă în domenii precum producție, tehnologie și logistică. Aici, există foarte multe opțiuni de angajare și veniturile sunt consistente.
Cu o istorie bogată și monumente impresionante, precum și evenimente culturale vibrante, Zaragoza este o destinație populară pentru românii care doresc să facă parte din viața spaniolă.

Concluzie

Acestea sunt doar câteva dintre orașele din Spania care au devenit destinații preferate pentru românii care caută oportunități noi și un trai mai bun. Fiecare oraș oferă o combinație unică de cultură, tradiție și modernitate, ceea ce îi face atrăgători pentru cei care aleg să își înceapă o nouă viață în această țară fascinantă.