Ce nu ar trebui să ratezi dacă mergi în Madrid?

Madridul este vizitat anual de mii și mii de turiști români. De asemenea, aici există cea mai mare comunitate de români din întreaga Spanie. În special vara, mase de vizitatori se adună în orașul însorit.

De la Palatul Regal la Catedrala Almudena modernă, există ceva pentru toată lumea. Cumpărăturile pe Gran Vía sau o vizită la Puetra del Sol ar trebui să fie, de asemenea, pe lista de lucruri de făcut dacă plănuiți o excursie la Madrid.

Cufundă-te în istorie cu un tur ghidat în centrul Madridului

Cea mai autentică experiență a unui oraș este o plimbare prin oraș. Acesta este cel mai bun mod de a experimenta farmecul orașului și de a învăța istoria acestuia prin piețele, clădirile și monumentele sale.

Plaza Mayor

Plaza Mayor este centrul Madridului. Are 1.239 de metri lungime și 94 de metri lățime și este înconjurat de numeroase restaurante și baruri. În Evul Mediu aici se țineau piețe, iar mai târziu luptele cu tauri pentru care este cunoscută Spania.

Palatul Regal

Palatul regal, Palacio Real, se află în Madrid din 1764. Primul rege care a locuit acolo a fost regele Carol al III-lea. iar astăzi castelul este încă reședința oficială a familiei regale spaniole.

Plaza de Oriente

În orașul vechi al Madridului, chiar lângă Palatul Regal, se află Plaza de Oriente. Paturile, care înfloresc primăvara și vara, sunt așezate geometric, iar în mijloc se află o statuie a lui Filip al IV-lea într-o fântână frumoasă. Cu palatul regal în fundal, grădina cu flori este motivul perfect pentru albumul foto.

Fă o călătorie înapoi în timp la Muzeul Prado

Cel mai important muzeu din Spania găzduiește o colecție de picturi și sculpturi cu lucrări din secolul 16 până în 19. Unele dintre cele mai bune picturi din Muzeul Prado includ lucrări ale unor artiști precum Velázquez, Goya, Raphael, El Greco, Rubens și Bosch.

Minunați-vă de Apeductul Segovia

Pe lângă avantajele pe care Madrid le oferă ca oraș, locația sa geografică face din oraș o bază ideală pentru a explora orașele din apropiere. Unul dintre acestea este Segovia, cu vedere la faimosul său apeduct de piatră. Călătoria de la Madrid la Segovia nu durează mai mult de o oră.

Experimentează cultura spaniolă la un spectacol de flamenco autentic

Arta flamenco face parte din moștenirea culturală a Spaniei , iar Madridul este unul dintre cele mai diverse locuri pentru a urmări un spectacol. Flamenco se cântă cu chitare, cântăreți și dansatori în celebrele tablaos, iar multe dintre ele sunt în restaurante de unde puteți comanda băuturi și mâncare în timpul spectacolului.

Concluzie

Madrid este un oraș care are mai mult de oferit decât doar monumente și muzee: ofertele culturale și de agrement ale acestui oraș sunt printre cele mai bune din Spania și este imposibil să te plictisești aici.