Evaluare utilizator: 1 / 5

Steluță activăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Cancelaria

Adresa: Avenida de Alfonso XIII nr. 157, Madrid 28016

Telefon: +34 669.362.202; +34 649 656 032

Ataşat pe probleme de muncă şi sociale: +34 913 507 356
 

La aceste numere de telefon NU se furnizează informații consulare

Fax: +34 913 452 917

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.ae.ro

Adresă de e-mail utilizată de Ambasadă NUMAI pentru legătura cu autoritățile locale din țara de reședință. La această adresă de e-mail NU se furnizează informații consulare.

Facebook: www.facebook.com/ambasada.madrid

Twitter@de_rumania  

 

Secţia Consulară

Adresa: Av. de la Albufera, nr. 319, 28031, Madrid

Informații consulare pentru cetățeni români

Telefon call-center: +34 917 344 004 

Acest număr este conectat direct la call-center-ul consular care funcționează non-stop la București, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Apelând aceste telefoane veţi fi direcţionat către un operator din România, fără costuri suplimentare. Operatorul care va prelua apelul vă va furniza informaţii consulare generale. În cazul în care solicitarea dvs. este complexă, apelul va fi direcţionat către Secţia Consulară de la Madrid, iar un consul vă va oferi informaţiile solicitate. Înainte de apelarea numerelor de telefon mai sus indicate vă adresăm rugămintea sa consultaţi  informaţiile postate pe acest site.
 

Alte telefoane disponibile
 

Telefon de urgență+34 669.362.202 

Exclusiv pentru cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar). La aceast număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

La numărul de telefon 0040/21.431.2059 se oferă informații și se preiau solicitări de asistență consulară în contextul epidemiei COVID-19. Acesta este un număr de telefon mobil de România cu tarif normal.

E-mail call-centerAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

În cererea de informații vă rugăm să precizați orașul și provincia de rezidență, pentru a primi informații consulare specifice în funcție de zona geografică.

Site-web call-centerhttp://www.informatiiconsulare.ro

Pentru informații referitoare la obținerea vizei române (necesare cetățenilor străini)

 • RO: Cetățenii străini care solicită informații despre obținerea vizei de intrare în România se pot adresa la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.ae.ro sau accesând portalul http://www.eviza.ro
 • EN: Regarding foreign citizens, that request visa services, we advise to send the inquires at the e-mail address: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.ae.ro or at the webpage: http://www.eviza.ro 
 • ES: Los extranjeros que solicitan visado para Rumanía, pueden solicitar información adiccional por correo electronico: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.ae.ro o en la página web: http://www.eviza.ro 

 

Alte informații utile

Program de lucru: Începând cu 16.03.2020, activitatea cu publicul se suspendă pe perioadă nedeterminată, pe fondul epidemiei de Coronavirus.

Acte notariale, certificate stare civilă (naștere, căsătorie, deces), adeverințe, titluri de călătorie, pașapoarte, informații consulare

 • luni-joi: 9.00-17.00
 • vinerea: 9.00-16.00

Toate serviciile consulare se solicită cu programare prealabilă, fie pe adresa www.econsulat.ro fie pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 • Eliberarea pașapoartelor se face de luni până joi, între orele 9.00-16.30 sau vinerea, între orele 9.00-15.30

Informațiile consulare sunt disponibile fie la secțiunea Servicii consularefie pe avizierele situate la poarta Secției Consulare. De asemenea, informațiile consulare pot fi obținute: 

 • prin e-mail la adresa:
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.;
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 • prin fax (la numărul +34 914 165 025);
 • telefonic (la numărul +34 917 344 004) 
 • la biroul de informații situat în incinta Sectiei Consulare.

Vă reamintim că, din cauza numeroaselor solicitări telefonice ale cetățenilor români și străini, nu este posibilă preluarea tuturor apelurilor. De aceea, vă rugăm să folosiți și celelalte mijloacele de comunicare (în special e-mail-ul) pentru contactarea Consulatului sau obținerea informațiilor consulare. Pentru o comunicare optimă, vă recomandăm ca în mesajul pe care il transmiteți să indicați un număr de telefon la care să puteți fi contactat pentru eventuale clarificări suplimentare referitoare la situația dumneavoastră.

Pentru a verifica dacă pașaportul dumneavoastră a sosit la Secția Consulară, accesați http://madrid.mae.ro/cauta-pasaport și introduceți codul numeric personal (CNP) și prima literă a numelui de familie (apellido).
În cazul în care este vorba despre pașaportul copilului dumneavoastră, va trebui să introduceți codul numeric personal al copilului și prima literă a numelui său de familie.