Flux de stiri

fluxul de stiri

stiri spania romaneasca

Adauga la Google Reader or Homepage

Aadaugă la Favorit

Adauga site la favoriteAdauga pagina la favoriteSeteaza ca pagina homeShare-uieste aceasta paginaTrimite prin e-mail aceasta paginaContacteaza-ne
Du-te sus

Ghid Spania Romaneasca

CHAT SPANIA

CHAT SPANIA

Radio Spania

Pentru a asculta LIVE Radio Spania alegeti programul dorit din lista de mai jos

 

Winamp windows Media Player Real Player QuickTime

Daca doriti sa ascultati Radio direct pe CHAT-ul Spania Romaneasca click pe foto

radio spania romaneasca

Pentru dedicatii puteti folosi id-ul Yahoo Messenger dedicatii.radiospania  .

radio spania romaneasca fiesta

OFERTE

ultimele comentarii

Universitatea Spiru Haret - Madrid

Forumul studentilor din Spania - Universitatea Spiru Haret - Madrid Forum Raspunsuri examene, inscrieri, prezentare

in realtime.

spiru

Dati click aici pentru a va a intra pe forum.

Parteneri

romanian vip

Login FormZiare si Reviste

ziare si reviste romanesti in spania

stiri

Vizitatori

HOROSCOP

membrii comunitatii

reclame

Traduccion automatica de la pagina web

Romanian Basque Catalan English Galician Spanish

Abonează-te la ştiri pe mail

Adresa ta de mail:

Spania Românească pe Facebook

los trabajos mas buscados

In caz de accident

In caz de accident

Scris de spania   
Duminică, 16 Octombrie 2005 10:50
smaller text tool iconmedium text tool iconlarger text tool icon

Drepturi aferente unui accident de munca survenit pe teritoriul Spaniei de pe urma unei persoane care a decedat si care lucra legal si cotiza la asigurarile sociale din aceasta tara

Cererea trebuie formulata prin intermediul MUTUA FREMAP si vaduva si orfanii fie direct, fie prin intermediul Consulatul Romaniei in Spania trebuie sa contacteze MUTUA FREMAP pentru a prezenta cererea pentru a obtine ajutorul de deces sau pensia de urmas.
În momentul în care se reunesc conditiile si cerintele pentru fiecare dintre ajutoarele corespunzatoare si odata demonstrat faptul ca decesul muncitorului s-a datorat accidentului de munca pot fi solicitate urmatoarele ajutoare:

- Pensie de vaduvie:
Are drept la aceasta sotul ramas în viata care face dovada legaturii matrimoniale cu cel în cauza. Cererea trebuie sa fie formulata prin intermediul Mutua Fremap din Str. Balmes 89, 08008, Barcelona, deoarece este entitatea care a asumat riscul de accidente de munca ale firmei Santos Guirao Service SL prin modelul de cerere stabilit în acest scop, comun pentru Pensii de vaduvie si Urmas.
Baza ce regularizeaza pensia de vaduvie este rezultatul împartirii la 12 a sumei ce rezulta din adunarea urmatoarelor cantitati:
- Salariul si vechimea zilnica a muncitorului la data accidentului sau a concediului medical înmultit cu 365.
- Prime, beneficii sau participatii, cantitatea totala din anul anterior accidentului sau concediului medical.
- Coeficientul ce rezulta din împartirea platilor extra, retributiilor complementare si a orelor suplimentare din anul anterior accidentului pentru numarul de zile lucrate efectiv în acea perioada. Rezultatul se va multiplica cu 273, cu exceptia cazului în care numarul de zile lucratoare efective în activitatea în cauza este mai mic, caz în care se va aplica multiplicatorul corespunzator.
Contravaloarea acestei pensii este 48% din baza reglementata pentru anul 2003 si 52% începând din anul 2004. Beneficiara poate avea dreptul la 70% din baza reglementata atunci când:
1. Are familie:
- Locuieste cu copii sub 26 de ani sau majori handicapati, sau minori luati în plasament. Se considera ca exista handicap atunci când se certifica un handicap de 33%.
- Venitul unitatii familiale, inclusiv cel al propriului pensionar, împartit la numarul de membri care o compun, nu depasesc pe an 75% din salariul minim interprofesional în vigoare în fiecare moment, excluzând partea proportionala a celor doua plati extraordinare.

2. Pensia de vaduvie constituie principala sursa de venit, întelegându-se aceasta cerinta ca îndeplinita atunci când contravaloarea anuala a pensiei este peste 50% di totalul veniturilor pensionarului.

3. Venitul anual al pensionarului nu depaseste cantitatea rezultata din suma adunata la limita care în fiecare exercitiu financiar este prevazuta pentru recunoasterea complementelor pensiilor contributive, cantitatea anuala care, în fiecare exercitiu financiar corespunde pensiei minime de vaduvie în functie de vârsta pensionarei.

Pensia de vaduvie pe an plus veniturile anuale ale pensionarei nu pot depasi limita de venituri din paragraful anterior. În caz contrar se reduce la cantitatea ce corespunde pensiei de vaduvie pentru a nu depasi limita respectiva.

- Pensie de urmas:
Au dreptul la ea fiecare dintre copiii persoanei în cauza, indiferent de natura lor legala de filiere:
- Copiii sub 18 ani sau majori care nu pot lucra într-un procent evaluat la un grad de incapacitate permanenta absoluta sau invaliditate permanenta.
- Copii sub 22 de ani daca nu efectueaza o munca lucrativa sau atunci când realizând-o, venitul obtinut pe an este inferior procentului de 75% din salariul minim interprofesional.
Aceasta pensie reprezinta 20% din aceeasi baza reglementara avuta în vedere pentru calculul pensiei de vaduvie.
Suma pensiilor de deces si de urmas nu pot depasi contravaloarea bazei reglementare a persoanei decedate.
Cererea trebuie formulata tot prin intermediul Mutua Fremap.

- Ajutor de deces:
Decesul ofera dreptul la perceperea imediata a unei cantitati echivalente cu 30,05 euro pentru a face fata cheltuielilor de înmormântare. Aceasta cantitate trebuie sa fie solicitata la Mutua Fremap de catre persoana care a suportat aceste cheltuieli. Se presupune ca a fost suportata de catre sotul ramas în viata daca se demonstreaza convietuirea în mod obisnuit cu persoana decedata.

- Indemnizatie speciala
Este o cantitate care poate completa pensiile de Vaduvie si de urmas si care consta într-o indemnizatie speciala în favoarea sotului ramas în viata echivalenta cu sase plati lunare din baza reglementara a pensiei de Vaduvie si o plata lunara pentru fiecare dintre orfanii beneficiari. Trebuie solicitata la Mutua Fremap.

- Crestere a sumei datorata lipsei masurilor de siguranta:
Daca Inspectia Muncii determina ca decesul s-a produs din cauza neîndeplinirii masurilor de siguranta la locul de munca, sumele mentionate anterior pot creste 30-50%. Responsabilitatea cresterii cade direct asupra angajatorului care încalca legea din cauza neîndeplinirii protectiei muncii. Totusi declaratia privind responsabilitatea este de competenta Institutului National al Asigurarilor Sociale.


sursa: OMFM - Oficiul pentru migratia fortei de munca
Quote this article on your site

To create link towards this article on your website,
copy and paste the text below in your page.
Preview :

In caz de accident
Duminică, 16 Octombrie 2005

Powered by QuoteThis © 2008
LAST_UPDATED2
 
 

LOCURI DE MUNCA

locuridemunca

 

Forum Romani in Spania

Spania Romaneasca
Informaţii în timp real de la Spania Romaneasca
 • Masini de inchiriat Bucuresti
  Va oferim la cele mai bune tarife masini de inchiriat. Acestea sunt disponibile atat in aeroportul OTopeni cat si in capitala sau aeroportul Baneasa. Pentru detalii si informatii legate de [url=http://www.rent-a-car-otopeni.ro/masini-de-inchiriat-si-pr...
 • Inchiriere apartament in Barcelona
  Salut tuturor,

  Sunt in plin proces de relocare in Barcelona si am nevoie de ajutorul vostru pentru a inchiria un apartament. Inteleg ceva spaniola, dar nu pot vorbi inca, asa incat am nevoie de cineva care sa poarte conversatia pentru mine.

  Eu ajung in...
 • Re: Avocat Român în Almería
  Domnilor avocati, in speranta solutionarii problemelor cetatenilor romani din Spania, casa nostra de avocatura din Romania va sta la dispozitie in vederea unei colaborari fructuoase. Cel mai probabil o cooperare trans-nationala este calea catre succes!
 • Afaceri judicare in Romanai
  Tot timpul ne-am intrebat ce mai este nou pe acasa, ce s-a intamplat cu cei pe care i-am lasat in urma, daca toate lucrurile sunt intocmai la locul lor.
  `Nu de putine ori am aflat, surprinsi pozitiv sau negativ, ca s-au intamplat ~multe~ si ca noi sun...
 • Re: Inchirieri masini Aeroport Otopeni Bucuresti Timisoara
  Intotdeauna aceste servicii de inchirieri masini sunt accesibile si la preturi mici. Eu in apelez frecvent la companiile de rent a car Bucuresti si am fost intotdeauna multumit de servicii.
 • Inchirieri masini Aeroport Otopeni Bucuresti Timisoara
  Cauti inchirieri masini? miamacchina.com
  Economiseste timp in cautarea unei oferte de inchirieri masini. Apeland la serviciile noastre, vei avea sansa de a obtine cel mai bun pret de inchirieri auto de la firmele rent ...
 • West Rent a Car inchirieri auto in Timisoara si Aeroport
  West Rent a Car inchirieri auto in Timisoara si Aeroport

  http://west-rent-a-car.com/


  West Rent a Car este o firma de inchirieri auto tanara si dinamica care a inregistrat o crestere rapida in ultimi ani. Gr...
 • Re: asistenti medicali in spania
  Buna tuturor ,dupa 10 ani de lupta pentru recunoasterea calificarilor profesionale în Spania,fara succes,m-am decis să mă înscriu la cursul de revalorizare în România .Cursul durează 3 luni ,prezenta este obligatorie ,iar înscrierea 1000 de RON .Cine e...
 • Re: asistenti medicali in spania
  Buna tuturor ,am trei carti foarte complete pentru examenul de pruebas compensatorias ,una din cele trei carti este cu teste de examen si raspunsuri explícate . Cine este interesat sa ma contacteze pe adresa de e.mail.Bafta tuturor .
 • Servicii juridice online pentru romanii din Spania - LegalRoof
  In Romania a fost lansat un concept nou ce consta in acordarea unor abonamente pentru persoane fizice sau juridice, prin intermediul carora sunt solutionate orice fel de probleme juridice.
  Cu titlu exemplificativ se solutioneaza cu orice problema lega...
publicitate spania - publicidad rumania

POSTURI TV GRATIS LIVE PE INTERNET

TV GRATIS

Locuri de munca in Spania (click pe foto)

locuri de munca in spania

CHAT (chatea con tus amigos)

Click! si intri pe chat unde poti cunoaste noi prieteni.

Persoane disparute in Spania

Persoane disparute in Spania

Primii pasi in Spania

manualul pentru primii pasi

SpaniaRomaneasca pe hi5

hi5 - Grup Spania Romaneasca

stiai ca?

Rumania
Spania
Moldavia

Vacaciones en Rumania

tus vacaciones en Rumanian te haran que cambies de opinion

Rumania en Imagenes

Nou! Va punem la dispozitie un album foto cu cele mai reprezentative peisaje ale Romaniei.


Rumania y los rumanos no son sólo lo que tu ves en la tele y lees en los periódicos. Después de ver este albúm ya no tendrás ninguna duda sobre tus próximas vacaciones.

Who's Online

Avem 50 vizitatori online

Album de poze cu cele mai frumoase romance din Spania in 2006 - Miss Diaspora 2006 (Spania)

Motto:

Nu petrece prea mult timp in strainatate pentru ca tu insuti vei deveni un strain.

traffic

trafic ranking

Statistici web