Flux de stiri

fluxul de stiri

stiri spania romaneasca

Adauga la Google Reader or Homepage

Aadaugă la Favorit

Adauga site la favoriteAdauga pagina la favoriteSeteaza ca pagina homeShare-uieste aceasta paginaTrimite prin e-mail aceasta paginaContacteaza-ne
Du-te sus

Ghid Spania Romaneasca

CHAT SPANIA

CHAT SPANIA

Radio Spania

Pentru a asculta LIVE Radio Spania alegeti programul dorit din lista de mai jos

 

Winamp windows Media Player Real Player QuickTime

Daca doriti sa ascultati Radio direct pe CHAT-ul Spania Romaneasca click pe foto

radio spania romaneasca

Pentru dedicatii puteti folosi id-ul Yahoo Messenger dedicatii.radiospania  .

radio spania romaneasca fiesta

OFERTE

ultimele comentarii

Romani în Spania

Utilizatorii Google si Yahoo pot socializa si fara un nou cont la Spania Romaneasca. Aplicatia Google Friend Connect va permite sa utilizati conturile existente pentru a intra in Reteaua Spania Romaneasca si a cunoaste noi prieteni.

Pentru  chat click aici!

 

Universitatea Spiru Haret - Madrid

Forumul studentilor din Spania - Universitatea Spiru Haret - Madrid Forum Raspunsuri examene, inscrieri, prezentare

in realtime.

spiru

Dati click aici pentru a va a intra pe forum.

Parteneri

romanian vip

Login FormZiare si Reviste

ziare si reviste romanesti in spania

stiri

Vizitatori

HOROSCOP

membrii comunitatii

reclame

Traduccion automatica de la pagina web

Romanian Basque Catalan English Galician Spanish

Abonează-te la ştiri pe mail

Adresa ta de mail:

Spania Românească pe Facebook

los trabajos mas buscados

Informatii utile pentru romanii care traiesc, sau vor sa emigreze in Spania

Inaugurarea expoziţiei „Ielele” la Avila

PDF Imprimare Email
Stiri
Scris de spania   
Miercuri, 26 Ianuarie 2011 16:20

 

avila

 

La 15 ianuarie, s-a inaugurat la Avila expoziţia de măşti „Ielele” a scenografei Romana Preoteasa, în prezenţa primarului oraşului, dl. Miguel Ángel García Nieto, a consilierei pe afaceri europene a Ambasadei României, dna Anamaria Almăşan,  precum şi a reprezentanţilor asociaţiei de români Transilvania din localitate şi ai altor asociaţii de străini.

Creaţiile expuse pot fi vizitate până la 28 ianuarie la sala de expoziţii El Episopio (Plaza de la Catedral, s/n, Avila).

 

Rectificare termen de înscriere pentru alegerile locale din 2011

PDF Imprimare Email
Stiri
Scris de spania   
Miercuri, 26 Ianuarie 2011 16:14

elecciones 2011

 

Decizia adoptată de Guvernulul spaniol, de prelungire până la 25 ianuarie 2011 a perioadei de înscriere pe listele electorale spaniole, pentru exercitarea dreptului la vot la alegerile locale din 22 mai 2011, este valabilă numai pentru cetăţenii din state care nu aparţin UE.

Pentru români, şi pentru ceilalţi cetăţeni europeni, data limită este cea valabilă şi în cazul cetăţenilor spanioli: 31 ianuarie 2011 (lista electorilor este cea formată la 1 februarie 2011, prima zi din luna anterioară convocării alegerilor – în acest caz, 28 martie a.c.).

Dacă nu sunteţi înscrişi pe listele electorale spaniole până la data de 31 ianuarie 2011 nu veţi putea exercita dreptul la vot la alegerile locale spaniole din 22 mai 2011.

Menţionăm că participarea la alegerilor locale spaniole nu vă împiedică să participaţi în viitor la alegerile locale din România, în localitatea de domiciliu.

Dacă nu sunteţi înscris până acum în registrul electoral, puteţi să o faceţi:

- Urmând instrucţiunile din scrisoarea care v-a fost trimisă prin poştă de către Oficina del Censo Electoral.

- Persoanele care au certificat de cetatean comunitar, vor putea să se înscrie prin intermediul Internetului, folosind pagina web a Institutului Naţional de Statistică: https://sede.ine.gob.es.

- Prezentându-vă la primăria din localitatea unde sunteţi înscris (empadronado) şi solicitând înscrierea pe listele electorale.

- Contactând Delegaţiile Provinciale ale Oficina del Censo Electoral (pentru mai multe informaţii puteţi suna la 901.101.900).

 

Sursa: Ambasada Romaniei la Madrid

 

Spania Romaneasca va ureaza Sarbatori fericite si la Multi ani!

PDF Imprimare Email
Stiri
Scris de spania   
Joi, 23 Decembrie 2010 14:28

 

colindatorii

 

Puteti asculta colinde romanesti 24 de ore din 24 pana pe 7 ianuarie la Radio Fiesta.

 

La multi ani!

 

Spania Românească va urează La Mulţi ani cu ocazia zilei de 1 decembrie

PDF Imprimare Email
Stiri
Scris de spania   
Marţi, 30 Noiembrie 2010 17:20
Spania Românească va urează La Mulţi ani cu ocazia zilei de 1 decembrie!

Astăzi e Ziua românilor, e ziua Unirii şi e ziua României haideţi să ascultăm împreună imnul şi să le spunem copiilor istoria noastră.   

MANIFESTĂRI ORGANIZATE ÎN SPANIA CU OCAZIA ZILEI NAȚIONALE

PDF Imprimare Email
Stiri
Scris de spania   
Marţi, 30 Noiembrie 2010 17:05

 

 

Ziua Naţională este marcată în Spania printr-o serie de manifestări organizate de misiunile diplomatice din această ţară şi de mediul asociativ românesc, în mai multe oraşe spaniole.

 

1. La 30 noiembrie, Ambasada Romaniei organizează recepţia oficială de Ziua Naţională, care sunt invitaţi reprezentaţii corpului diplomatic acreditat în Spania.

 

La 1 decembrie, va avea loc concertul susţinut de grupul vocal instrumental “Anton Pann”, eveniment organizat de Institutul Cultural Român din Madrid, la Auditoriul Fundaţiei Lázaro Galdiano. Grupul “Anton Pann” abordează un repertoriu de muzică veche românească din secolele XVII, XVIII şi XIX, care cuprinde piese religioase şi laice. 

Consulatul României la Zaragoza, împreună cu Asociaţia Acasă şi cu sprijinul unor magazine şi localuri româneşti,  organizează la sediul său, la 30 noiembrie o întâlnire la care sunt invitaţi toţi românii din zonă.

 

2. Ca în fiecare an, studenţii români aflaţi în Spania sunt invitaţi la 3 decembrie la tradiţionala întâlnire de “Sfântul Nicolae”, care va avea loc la sediul Ambasadei şi care îi va avea ca invitaţi speciali pe tânărul artist Constantin Popa, pe reprezentaţii Ligii Studenţilor Români din Străinătate şi corul Harmoniae Sacrae, care va prezenta un concert de colinde.

 

3. Numeroase asociaţii româneşti din Spania, precum şi biserici ale românilor organizează în această perioadă, în multe oraşe şi sate spaniole, activităţi de marcare a Zilei Naţionale, la care participă şi reprezentanţi ai Ambasadei sau ai consulatelor. In continuare, sunt prezentate o pate dintre aceste acţiuni, despre care Ambasada a primit informaţii de la organizatori:

 

Astfel, în perioada 22-27 noiembrie a avut loc la Valladolid a II-a Săptămână Culturală Românească, organizată de Asociaţia ASRUVA, cu sprijinul autorităţilor locale, cu expoziţii, proiecţie de filme româneşti, ateliere pentru copii şi un spectacol de muzică şi dans, susţinut de Grupul “Radalaila” şi Vasile Triboi.

 

 

El cine rumano se ha impuesto en varias categorias del Festival Internacional de Cine de Gijon

PDF Imprimare Email
Noticias
Scris de spania   
Marţi, 30 Noiembrie 2010 16:55
festival gijon2

48 edición del Festival Internacional de Cine de
Gijón, en la que el cine rumano se ha impuesto en varias categorías: • Premios Principado de Asturias al Mejor Largometraje para "Marti, dupa
Craciun", de Radu Muntean;
 • Los premios al Mejor Actor y Mejor Actriz para Mimi Branescu, Mirela Oprisor y
Maria Popistasu por "Marti, dupa Craciun";
 • Premio Gil Parrondo a la Mejor Dirección Artística para Vali Ighigheanu y
Andreea Popa por "Aurora", y 
 • Mención especial al cortometraje "Fotografia", de Victor Dragomir.
 

Trei decenii de la înfiinţarea Parohiei Ortodoxe Române de la Madrid

PDF Imprimare Email
Stiri
Scris de spania   
Marţi, 30 Noiembrie 2010 16:46

parohie

 

Sâmbătă 20 noiembrie, Parohia Prea Sfânta Fecioară Maria din Madrid a sărbătorit 30 de ani de la înfiinţarea sa conform legislaţiei spaniole.

 

Alături de Preotul Paroh Teofil Moldovan, cel care şi-a dedicat mai mult de trei decenii din viaţă păstoririi comunităţii de credincioşi ortodocşi din Madrid, la această aniversare, la care PS Timotei și Parintele Teofil Moldovan au oficiat un Te Deum au participat autorităţi religioase şi civile spaniole, române şi aparţinând altor biserici frăţeşti,  printre care IPS Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale şi Meridionale, IPS Policarp, Mitropolitul Spaniei şi Portugaliei (Patriarhatul Ecumenic de la Constantinopol), PS Timotei, Episcopul Spaniei şi Portugaliei, preoți parohi din alte orașe spaniole.

 

"AVEŢI-VĂ CA FRAŢII...!"

PDF Imprimare Email
Stiri
Scris de Liana Mânzat   
Marţi, 30 Noiembrie 2010 16:16

 

perros_en_la_crisis

Dacă înainte de aderare, viaţa pe meleaguri stăine justifica teama de-a striga pe stradă după vre-un conaţional :"Băă, Vasileeee"! ,acum şi dacă dai nas în nas cu românaşul nost`pe o trecere de pietoni şi el ştie că l-ai auzit ţipând la copil în limba maternă, trece pe lângă tine ignorând zâmbetul complice, sau doar prietenesc.

 

Unii nu pot scăpa nici aici de spaima că le iei aerul, cerul, pământul, că le iei lor şansa şi norocul... Se comportă ca în ţară, trăiesc înghesuiţi unii în alţii în familie, nu dau informaţii, nu răspund la întrebări simple, nu ajută dacă îi rogi să îţi dea o adresă, o idee, o soluţie...la problemele tale. Şi asta dacă ai şansa să poţi vorbi cu un romăn DESPRE TINE ŞI PROBLEMELE TALE, mai mult de un minut. Imediat omul are o problemă, îşi aminteşte că nu şi-a luat copilul de la ..."guarderie", chiar dacă e doar zece dimineaţa, dar are "cită" la medic, sau alte şi alte probleme. Se caută între ei, ăia mai "făcuţi" cu "ăia mai făcuţi", adică respectă, cred, fără să ştie, vorba aia cu: "Dacă vrei să fii bogat, stai pe lângă bogaţi...". dar mai e şi o continuare la vorba asta: "şi dacă vrei să fii deştept, stai pe lângă ăia deştepţi"..., dar nu le putem şti pe toate, nu-i aşa?

 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 

LOCURI DE MUNCA

locuridemunca

 

Forum Romani in Spania

Spania Romaneasca
Informaţii în timp real de la Spania Romaneasca
 • Masini de inchiriat Bucuresti
  Va oferim la cele mai bune tarife masini de inchiriat. Acestea sunt disponibile atat in aeroportul OTopeni cat si in capitala sau aeroportul Baneasa. Pentru detalii si informatii legate de [url=http://www.rent-a-car-otopeni.ro/masini-de-inchiriat-si-pr...
 • Inchiriere apartament in Barcelona
  Salut tuturor,

  Sunt in plin proces de relocare in Barcelona si am nevoie de ajutorul vostru pentru a inchiria un apartament. Inteleg ceva spaniola, dar nu pot vorbi inca, asa incat am nevoie de cineva care sa poarte conversatia pentru mine.

  Eu ajung in...
 • Re: Avocat Român în Almería
  Domnilor avocati, in speranta solutionarii problemelor cetatenilor romani din Spania, casa nostra de avocatura din Romania va sta la dispozitie in vederea unei colaborari fructuoase. Cel mai probabil o cooperare trans-nationala este calea catre succes!
 • Afaceri judicare in Romanai
  Tot timpul ne-am intrebat ce mai este nou pe acasa, ce s-a intamplat cu cei pe care i-am lasat in urma, daca toate lucrurile sunt intocmai la locul lor.
  `Nu de putine ori am aflat, surprinsi pozitiv sau negativ, ca s-au intamplat ~multe~ si ca noi sun...
 • Re: Inchirieri masini Aeroport Otopeni Bucuresti Timisoara
  Intotdeauna aceste servicii de inchirieri masini sunt accesibile si la preturi mici. Eu in apelez frecvent la companiile de rent a car Bucuresti si am fost intotdeauna multumit de servicii.
 • Inchirieri masini Aeroport Otopeni Bucuresti Timisoara
  Cauti inchirieri masini? miamacchina.com
  Economiseste timp in cautarea unei oferte de inchirieri masini. Apeland la serviciile noastre, vei avea sansa de a obtine cel mai bun pret de inchirieri auto de la firmele rent ...
 • West Rent a Car inchirieri auto in Timisoara si Aeroport
  West Rent a Car inchirieri auto in Timisoara si Aeroport

  http://west-rent-a-car.com/


  West Rent a Car este o firma de inchirieri auto tanara si dinamica care a inregistrat o crestere rapida in ultimi ani. Gr...
 • Re: asistenti medicali in spania
  Buna tuturor ,dupa 10 ani de lupta pentru recunoasterea calificarilor profesionale în Spania,fara succes,m-am decis să mă înscriu la cursul de revalorizare în România .Cursul durează 3 luni ,prezenta este obligatorie ,iar înscrierea 1000 de RON .Cine e...
 • Re: asistenti medicali in spania
  Buna tuturor ,am trei carti foarte complete pentru examenul de pruebas compensatorias ,una din cele trei carti este cu teste de examen si raspunsuri explícate . Cine este interesat sa ma contacteze pe adresa de e.mail.Bafta tuturor .
 • Servicii juridice online pentru romanii din Spania - LegalRoof
  In Romania a fost lansat un concept nou ce consta in acordarea unor abonamente pentru persoane fizice sau juridice, prin intermediul carora sunt solutionate orice fel de probleme juridice.
  Cu titlu exemplificativ se solutioneaza cu orice problema lega...
publicitate spania - publicidad rumania

POSTURI TV GRATIS LIVE PE INTERNET

TV GRATIS

Locuri de munca in Spania (click pe foto)

locuri de munca in spania

CHAT (chatea con tus amigos)

Click! si intri pe chat unde poti cunoaste noi prieteni.

Persoane disparute in Spania

Persoane disparute in Spania

Primii pasi in Spania

manualul pentru primii pasi

SpaniaRomaneasca pe hi5

hi5 - Grup Spania Romaneasca

stiai ca?

Rumania
Spania
Moldavia

Vacaciones en Rumania

tus vacaciones en Rumanian te haran que cambies de opinion

Rumania en Imagenes

Nou! Va punem la dispozitie un album foto cu cele mai reprezentative peisaje ale Romaniei.


Rumania y los rumanos no son sólo lo que tu ves en la tele y lees en los periódicos. Después de ver este albúm ya no tendrás ninguna duda sobre tus próximas vacaciones.

Who's Online

Avem 131 vizitatori online

Album de poze cu cele mai frumoase romance din Spania in 2006 - Miss Diaspora 2006 (Spania)

Motto:

Nu petrece prea mult timp in strainatate pentru ca tu insuti vei deveni un strain.

traffic

trafic ranking

Statistici web

Statistics

Membri : 3633
Conţinut : 925
Link-uri web : 30
Număr afişări conţinut : 7153207