Flux de stiri

fluxul de stiri

stiri spania romaneasca

Adauga la Google Reader or Homepage

Aadaugă la Favorit

Adauga site la favoriteAdauga pagina la favoriteSeteaza ca pagina homeShare-uieste aceasta paginaTrimite prin e-mail aceasta paginaContacteaza-ne
Du-te sus

Ghid Spania Romaneasca

CHAT SPANIA

CHAT SPANIA

Radio Spania

Pentru a asculta LIVE Radio Spania alegeti programul dorit din lista de mai jos

 

Winamp windows Media Player Real Player QuickTime

Daca doriti sa ascultati Radio direct pe CHAT-ul Spania Romaneasca click pe foto

radio spania romaneasca

Pentru dedicatii puteti folosi id-ul Yahoo Messenger dedicatii.radiospania  .

radio spania romaneasca fiesta

OFERTE

ultimele comentarii

Romani în Spania

Utilizatorii Google si Yahoo pot socializa si fara un nou cont la Spania Romaneasca. Aplicatia Google Friend Connect va permite sa utilizati conturile existente pentru a intra in Reteaua Spania Romaneasca si a cunoaste noi prieteni.

Pentru  chat click aici!

 

Universitatea Spiru Haret - Madrid

Forumul studentilor din Spania - Universitatea Spiru Haret - Madrid Forum Raspunsuri examene, inscrieri, prezentare

in realtime.

spiru

Dati click aici pentru a va a intra pe forum.

Parteneri

romanian vip

Login FormZiare si Reviste

ziare si reviste romanesti in spania

stiri

Vizitatori

HOROSCOP

membrii comunitatii

reclame

Traduccion automatica de la pagina web

Romanian Basque Catalan English Galician Spanish

Abonează-te la ştiri pe mail

Adresa ta de mail:

Spania Românească pe Facebook

los trabajos mas buscados

Informatii utile pentru romanii care traiesc, sau vor sa emigreze in Spania

Rezidenta si dreptul la munca pentru romani in Spania

PDF Imprimare Email
Stiri
Scris de spania   
Vineri, 22 Iulie 2011 11:07

 

 

 Pana la aceasta ora nu s-a luat inca o decizie de catre guvernul spaniol insa putem sa facem urmatoarele precizari:

 

- Spania nu poate limita dreptul la circulatie si stabilire al romanilor in Spania, deci orice roman va putea sa vina in Spania si sa se stabileasca in continuare aici si dupa promulgarea hotararii guvernului care restrictioneaza accesul pe piata muncii.

- Romanii care primesc ajutorul de somaj din Spania de la INEM (Institutul National al Fortelor de Munca din Spania) nu vor fi afectati, vor putea sa primeasca in continuare somajul si sa isi caute un loc de munca.

- Cetatenii romani care sunt deja angajati cu un contract temporar sau pe o perioada nedeterminata deasemenea nu vor fi afectati.

 

Vor fi afectati cei care nu au muncit niciodata in Spania si care doresc sa emigreze aici, insa exista o  solutie si pentru acestia, fie vin cu contract din Romania si fac toate demersurile prin ambasada, fie vin in Spania si se angajeaza ca PFA (persoana fizica autorizata, adica autonomo)

 

Nu este inca clara nici situatia celor care au muncit in trecut in spania, in ultimii ani si din cauza crizei s-au intors in tara.

 

Spania Romaneasca dezaproba cu totul reintroducerea moratoriului, si avertizeaza ca decizia nu poate afecta doar cetatenii romani, faptul ca cetatenii bulgari sunt mai putin numerosi nu este un motiv suficient de intemeiat pentru a discrimina comunitatea romaneasca, deasemenea avertizam pe aceasta cale Ambasada Romaniei si Guvernul Romaniei, in special Ministerul Muncii ca orice acord bilateral in sensul reducerii libertatilor si drepturilor imigrantilor romani nu fac decat sa agraveze situatia comunitatii noastre, si speram ca macar de aceasta data autoritatile din Romania sa faca ceva pentru noi. Deasemenea recunoastem situatia dificila prin care Spania trece avand un somaj de 21%, insa daca vor lua decizii de restrictionare pe piata muncii aceasta va trebui sa se rasfranga a tuturor imigrantilor de toate nationalitatile, inclusiv din afara UE.

 

Speram ca Guvernul Romaniei sa stie sa negocieze mai bine, in Romania exista si numeroase firme spaniole  cu contracte de sute de milioane de Euro, aceste firme au angajati spanioli care ar putea fi afectati daca si Romania ar trata cu aceiasi moneda statul spaniol. 

 

 

Vom reveni cu mai multe amanunte.

 

Spania ia in calcul retragerea dreptului de munca cetatenilor romani

PDF Imprimare Email
Stiri
Scris de spania   
Miercuri, 20 Iulie 2011 15:41NIE

 

Guvernul spaniol doreste sa reintroduca moratoriul de interdictie la munca pentru cetatenii romani care nu au avut permis de rezidenta si de munca in Spania.

 

Ministrul muncii si imigratiei din Spania, Valeriano Gómez a confirmat astazi ca guvernul lucreaza la un proiect pentru reintroducerea moratoriului.

 

Se pare ca guvernul spaniol a informat deja si Comisia Europeana si sunt mari sanse sa primeasca unda verde si de la Bruxelles, reamintim ca Romania a aderat la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007, moment la care majoritatea statelor UE au decis sa impuna o interdictie temporara pe piata muncii pana in 2014. Spania a fost una dintre tarile care au impus un moratoriu temporar de doar 2 ani de zile si astfel de la 1 ianuarie 2009 pana in prezent in Spania se putea lucra cu contract de munca fara sa fi detinut rezidenta anterior, doar cu prezentarea NIE (numar de identificare pentru straini, care se putea solicita doar cu pasaportul si dovada ca aveti unde locui in Spania). Se pare ca autoritatile spaniole doresc reintroducerea moratoriului doar pentru cetatenii romani, nu si pentru cei bulgari.

 

Situatia este destul de confuza, avand in vedere ca la momentul actual peste 300.000 de romani muncesc in Spania, comunitatea romaneasca este cea mai numeroasa, avand un numar de peste 800.000 de imigranti.

 

Guvernul spaniol si cel roman, cauta impreuna o solutie la aceasta problema, si se merge pe premisa ca aceasta decizie nu se va aplica retroactiv.

 

Vom reveni cu mai multe informatii.

 

Imagini cu Dorel Marcu tanarul care si-a ucis sotia insarcinata in 5 luni in Torrejon de Ardoz

PDF Imprimare Email
Stiri
Scris de spania   
Marţi, 05 Aprilie 2011 22:38

 

 

 

criminal_din_spania

 

criminal_din_spania_2

 

 

 "Pot să vă confirm că urma să se comită un al doilea omor şi că poliţiştii au acţionat la timp. L-au găsit în apartament pe bărbat, care era într-o stare de şoc, şi spunea că urma să omoare toată familia şi că urma apoi să se sinucidă. Ciudat este că, deşi vecinii au auzit ţipetele, şi, în mod normal, ei reacţionează în asemenea situaţii, de data aceasta, nu au anunţat autorităţile. Bărbatul a declarat celor care l-au reţinut că mobilul asasinatului a fost gelozia", a declarat pentru Evenimentul Zilei ataşatul român cu afaceri interne la Madrid, Eliodor Tanislav.

 

 

Vezi aici marturiile fratelui agresorului (video):

 

 

      

 

 

      

 

 

 

    
 

Un roman din spania si-a omorat (strangulat) sotia si apoi i-a aratat cadavrul tatalui pe messenger

PDF Imprimare Email
Stiri
Scris de spania   
Marţi, 05 Aprilie 2011 17:51

Fachada de la calle Granados en Torrejón de Ardoz donde su produjo el asesinato. Foto Jose Gonzalez QUE!

SOCANT! 

 

Un roman din Spania si-a strangulat sotia insarcinata si a aratat cadavrul acesteia familiei din Romania pe webcam. Politistii l-au arestat pe barbat, cu ajutorul politistilor romani. 

Potrivit informatiilor preliminare, agresorul si-a strangulat sotia insarcinata, si i-a spus tatalui, dupa care acesta i-a cerut sa ii arate cadavrul in timpul convorbirii pe messenger, dupa care a alertat politistii romani. Agresorul si-a informat tatal ca urma sa o atace si pe sora victimei. 

 

Ulterior autoritatile romane au anuntat atasatul pe probleme interne al Romaniei la Madrid, care la randul lui a anuntat autoritatile spaniole. Se pare ca buna colaborare dintre poltistii romani si spanioli a dus la arestarea agresorului la numai 45 de minute dupa ce acesta a confesat tatalui crima.

Cand au ajuns poltistii spanioli, ucigasul nu a vrut sa deschida, iar acestia au fortat usa se pare ca agresorul era in stare de soc, totusi acesta avea de gand sa o atace si pe sora victimei in varsta de 13, ani, noroc ca aceasta nu se afla acasa. 


Potrivit Gandul, romanul se numeste Dorel Marcu si era plecat din tara impreuna cu victima de un an si jumatate, iar la crima a asistat copilul de trei ani al femeii.

 

http://www.elmundo.es/elmundo/2011/04/05/madrid/1302018169.html

 

  
 

Tigan in Spania

PDF Imprimare Email
Stiri
Scris de spania   
Luni, 14 Martie 2011 15:30

 

 

Bulibaşa” si "Puma" (poza facuta in municipiul Almonte, provincia Huelva, Spania)

 

 

tigan in spania

 

 

 

Ambasada Romaniei la Madrid, memento 11 martie 2004

PDF Imprimare Email
Stiri
Scris de spania   
Vineri, 11 Martie 2011 12:47

MEMENTO, 11M

    luto 11 m    

         Este al şaptelea an în care comemorăm atentatele tragice de la Madrid. Nu o facem din obligaţie şi nici ca pe un ritual golit de semnificaţie pe măsura ce trec anii. Cu certitudine cei ucişi în acea dimineaţa de martie, în 2004, nu ar fi aşteptat aşa ceva. Cele 192 de victime mortale care şi-au intersectat drumul cotidian cu rătăcirea absurdă şi criminală a teroriştilor, sutele de răniţi afectaţi de atentate, familiile tuturor acelor oameni au dreptul să fie pomeniţi.

 

         Supravieţuitorii atentatelor, oamenii care au găsit puterea să continue, în ciuda dificultăţilor enorme pe care doar le putem bănui, merita toata admiraţia şi sprijinul nostru. Ne gândim, de asemenea, cu gratitudine, la anonimii voluntari, la cei care în acele zile de confuzie şi suferinţă au fost alături de victime şi de familiile acestora, fiind ei înşişi dovada vie a solidarităţii.

         Printre acei mulţi, ne amintim de generozitatea şi altruismul românilor care au ajutat la efortul de recuperare a normalităţii. În acelaşi timp este un moment de întâlnire cu noi înşine, cu capacitatea noastră de iertare, vindecare şi înţelegere a lecţiilor dure ale unei tragedii de asemenea proporţii.

         Cea mai importanta dintre toate este ca pentru a putea continua trebuie celebrată viaţa trăită în respectul valorilor, al moralei şi al principiilor juste. Ura şi violenţa nu au fost şi nu vor fi niciodată soluţia. O nenorocire precum cea de acum şapte ani ne învaţă că suntem toţi parte a aceleiaşi familii, că nu există diferenţă între suferinţa unui spaniol, a unui român, a unui ecuadorian sau a unui marocan. Orice căutare a unei lumi mai bune, mai drepte, începe cu respectul faţă de viaţa şi faţă de celălalt.

 

Cei 16 cetăţeni romani, victime ale terorismului au fost: ANCA VALERIA BODEA, LIVIA BOGDAN, STEFAN BUDAI, TIBOR BUDI, NICOLETA DIAC, GABRIELA GEORGETA DIMA, GENEVA PETRICA, ALOIS MARTINAS, STEFAN MODOL, MARIANA NEGRU, ELENA PLES, IONUT POPA, EMILIAN POPESCU, PAULA SFEATCU, ALEXANDRU SUCIU, CSABA OLIMPIU ZSIGOVSKI. Dumnezeu să-i odihnească ! Ambasada Romaniei la Madrid

 

7 ani de la tragicul atentat din Madrid

PDF Imprimare Email
Stiri
Scris de spania   
Joi, 10 Martie 2011 13:20

 

În contextul comemorării victimelor atentatelor din 11 Martie 2004, Asociaţia  Comunităţilor de Emigranţi din Spania, în colaborare cu Ambasada României, organizează concertul de muzică clasică “Unde este dragoste, nu este durere”. Concertul are loc vineri, 11 martie a.c., la Catedral del Redentor din Madrid (c/ Beneficiencia, 18), la orele 20:00.

Va fi prezentat un recital de piese de muzică clasică, susţinute de artişti români din Spania: Alexandru Belemuski şi Ana Diana Diosan – duet pian şi flaut, Emma Bucur şi Elizabeth Cati Dragonu – duet pian şi vioară, solista Aurelia Cati şi, precum şi corurile Edelweiss, Harmoniae Sacrae şi Corul Bisericii Adventiste Torrejon Sion.

Prin acest eveniment, organizat la data la care se comemorează Ziua Europeană împotriva Terorismului, Asociaţia Comunităţilor de Emigranţi din Spania şi Ambasada României la Madrid doresc să omagieze memoria tuturor victimelor terorismului, reamintind totodată ca printre cele peste 190 de persoanele ucise în atacurile din 11 Martie s-au numărat şi 16 români.

Ambasada adresează concetăţenilor din Spania invitaţia de a participa, alături de prietenii şi cunoscuţii spanioli, la acest exerciţiu de memorie.

 

Sursa: Ambasada Romaniei la Madrid

Attachments:
Download this file (concert-11-m.jpg)concert-11-m.jpg[ ]440 Kb
 

Coaja copacilor nostrii ...11 M 2011...7 ani de la trenurile mortii

PDF Imprimare Email
Stiri
Scris de spania   
Joi, 10 Martie 2011 13:07

11 m atentado madrid    atentado 11 m madrid

 

În dimineața zilei de joi 11 martie 2004, zece rucsacuri încărcate cu TNT au explodat în patru trenuri în Madrid (Spania) în timp ce intrau și ieșeau pasageri din patru stații diferite.

Exploziile au avut loc simultan, între 7:39 și 7:42 dimineața în stațiile madrilene Atocha (3 bombe), El Pozo del Tío Raimundo (2 bombe) și Santa Eugenia (1 bombă) și o a patra în calea Téllez spre Atocha (4 bombe) Şaisprezece romani au fost rapusi de catre aceste actiuni teroriste.Alois Martinas,Olimpiu Csaba Jigovski,Livia Bogdan,Stefan Budai,Alexandru Horaciu Suciu ,Elena Ples,Emilian Popescu,Nicoleta Deac,Petrica Geneva,Ionut Popa,Paula Mihaela Sfeatcu,Stefan Modol,Georgeta Gabriela Dima,Mariana Negru,Tibor Budi,Anca Valeria Bodea si alte cateva sute au fost raniti.
Comunitatea Romanilor din Spania Interese Bilaterale si Asociatia RoMadrid organizeaza vineri 11 marite la ora 14 in Parcul Retiro din Madrid in Padurea Aducerii Aminte (Neuitarii) un omagiu acestor  victime unde statul spaniol a plantat o padure de 192 arbori (22 copaci de maslin si 170 chiparoşi).Unul pentru fiecare victimă.Padurea Amintirilor se afla amplasata aproape de statia de tren Atocha in zona cunoscuta sub denumirea Chopera (Plopilor)
Cei prezenti vor pune la radacina fiecarui copac cate o piatra pe care va fii scris numele celui ce lipseste dintre noi.
Omagiul nostru va consta in a  fi marcat printr-un recital de poezie sustinut de poetii Alexandru F. Dica si Ariadna Petri, chitaristii Gaby Hurmuzache si Razvan Parus. Publicistul Alexandru Petrescu isi va lansa in premiera in Spania cartea  “Un ploiestean la curtea regelui Juan” in care se regasesc pasaje despre inmigrantii romani in Spania
Va asteptam vineri, sa fim alaturi,incepand cu  ora 14 la intrarea in parcul Retiro din Atocha de pe  strada Alfonso XII pentru a nu face uitata memoria zilei de 11 Martie 2004.

Attachments:
Download this file (11-13.png)11-13.png[ ]923 Kb
 
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 

LOCURI DE MUNCA

locuridemunca

 

Forum Romani in Spania

Spania Romaneasca
Informaţii în timp real de la Spania Romaneasca
 • Masini de inchiriat Bucuresti
  Va oferim la cele mai bune tarife masini de inchiriat. Acestea sunt disponibile atat in aeroportul OTopeni cat si in capitala sau aeroportul Baneasa. Pentru detalii si informatii legate de [url=http://www.rent-a-car-otopeni.ro/masini-de-inchiriat-si-pr...
 • Inchiriere apartament in Barcelona
  Salut tuturor,

  Sunt in plin proces de relocare in Barcelona si am nevoie de ajutorul vostru pentru a inchiria un apartament. Inteleg ceva spaniola, dar nu pot vorbi inca, asa incat am nevoie de cineva care sa poarte conversatia pentru mine.

  Eu ajung in...
 • Re: Avocat Român în Almería
  Domnilor avocati, in speranta solutionarii problemelor cetatenilor romani din Spania, casa nostra de avocatura din Romania va sta la dispozitie in vederea unei colaborari fructuoase. Cel mai probabil o cooperare trans-nationala este calea catre succes!
 • Afaceri judicare in Romanai
  Tot timpul ne-am intrebat ce mai este nou pe acasa, ce s-a intamplat cu cei pe care i-am lasat in urma, daca toate lucrurile sunt intocmai la locul lor.
  `Nu de putine ori am aflat, surprinsi pozitiv sau negativ, ca s-au intamplat ~multe~ si ca noi sun...
 • Re: Inchirieri masini Aeroport Otopeni Bucuresti Timisoara
  Intotdeauna aceste servicii de inchirieri masini sunt accesibile si la preturi mici. Eu in apelez frecvent la companiile de rent a car Bucuresti si am fost intotdeauna multumit de servicii.
 • Inchirieri masini Aeroport Otopeni Bucuresti Timisoara
  Cauti inchirieri masini? miamacchina.com
  Economiseste timp in cautarea unei oferte de inchirieri masini. Apeland la serviciile noastre, vei avea sansa de a obtine cel mai bun pret de inchirieri auto de la firmele rent ...
 • West Rent a Car inchirieri auto in Timisoara si Aeroport
  West Rent a Car inchirieri auto in Timisoara si Aeroport

  http://west-rent-a-car.com/


  West Rent a Car este o firma de inchirieri auto tanara si dinamica care a inregistrat o crestere rapida in ultimi ani. Gr...
 • Re: asistenti medicali in spania
  Buna tuturor ,dupa 10 ani de lupta pentru recunoasterea calificarilor profesionale în Spania,fara succes,m-am decis să mă înscriu la cursul de revalorizare în România .Cursul durează 3 luni ,prezenta este obligatorie ,iar înscrierea 1000 de RON .Cine e...
 • Re: asistenti medicali in spania
  Buna tuturor ,am trei carti foarte complete pentru examenul de pruebas compensatorias ,una din cele trei carti este cu teste de examen si raspunsuri explícate . Cine este interesat sa ma contacteze pe adresa de e.mail.Bafta tuturor .
 • Servicii juridice online pentru romanii din Spania - LegalRoof
  In Romania a fost lansat un concept nou ce consta in acordarea unor abonamente pentru persoane fizice sau juridice, prin intermediul carora sunt solutionate orice fel de probleme juridice.
  Cu titlu exemplificativ se solutioneaza cu orice problema lega...
publicitate spania - publicidad rumania

POSTURI TV GRATIS LIVE PE INTERNET

TV GRATIS

Locuri de munca in Spania (click pe foto)

locuri de munca in spania

CHAT (chatea con tus amigos)

Click! si intri pe chat unde poti cunoaste noi prieteni.

Persoane disparute in Spania

Persoane disparute in Spania

Primii pasi in Spania

manualul pentru primii pasi

SpaniaRomaneasca pe hi5

hi5 - Grup Spania Romaneasca

stiai ca?

Rumania
Spania
Moldavia

Vacaciones en Rumania

tus vacaciones en Rumanian te haran que cambies de opinion

Rumania en Imagenes

Nou! Va punem la dispozitie un album foto cu cele mai reprezentative peisaje ale Romaniei.


Rumania y los rumanos no son sólo lo que tu ves en la tele y lees en los periódicos. Después de ver este albúm ya no tendrás ninguna duda sobre tus próximas vacaciones.

Who's Online

Avem 118 vizitatori online

Album de poze cu cele mai frumoase romance din Spania in 2006 - Miss Diaspora 2006 (Spania)

Motto:

Nu petrece prea mult timp in strainatate pentru ca tu insuti vei deveni un strain.

traffic

trafic ranking

Statistici web

Statistics

Membri : 3633
Conţinut : 925
Link-uri web : 30
Număr afişări conţinut : 7153202