Flux de stiri

fluxul de stiri

stiri spania romaneasca

Adauga la Google Reader or Homepage

Aadaugă la Favorit

Adauga site la favoriteAdauga pagina la favoriteSeteaza ca pagina homeShare-uieste aceasta paginaTrimite prin e-mail aceasta paginaContacteaza-ne
Du-te sus

Ghid Spania Romaneasca

CHAT SPANIA

CHAT SPANIA

Radio Spania

Pentru a asculta LIVE Radio Spania alegeti programul dorit din lista de mai jos

 

Winamp windows Media Player Real Player QuickTime

Daca doriti sa ascultati Radio direct pe CHAT-ul Spania Romaneasca click pe foto

radio spania romaneasca

Pentru dedicatii puteti folosi id-ul Yahoo Messenger dedicatii.radiospania  .

radio spania romaneasca fiesta

OFERTE

ultimele comentarii

Universitatea Spiru Haret - Madrid

Forumul studentilor din Spania - Universitatea Spiru Haret - Madrid Forum Raspunsuri examene, inscrieri, prezentare

in realtime.

spiru

Dati click aici pentru a va a intra pe forum.

Parteneri

romanian vip

Login FormZiare si Reviste

ziare si reviste romanesti in spania

stiri

Vizitatori

HOROSCOP

membrii comunitatii

reclame

Traduccion automatica de la pagina web

Romanian Basque Catalan English Galician Spanish

Abonează-te la ştiri pe mail

Adresa ta de mail:

Spania Românească pe Facebook

los trabajos mas buscados

Calatoria in Spania

Calatoria in Spania

Scris de spania   
Marţi, 11 Octombrie 2005 20:25
smaller text tool iconmedium text tool iconlarger text tool icon
Dacă ai de gând să vizitezi Spania, te sfătuim să citesti acest articol pentru a evita anumte neplaceri.

Image


La punctele de trecere a frontierei deschise traficului internaţional prin care se intră în Spania nu se aplică măsuri restrictive privind accesul cetăţenilor români. Având în vedere faptul că Spania are frontieră terestră cu Franţa şi Portugalia, state componente ale spaţiului Schengen, de obicei controlul este de rutină sau nu se efectuează. În schimb în aeroporturile din oraşele mari, precum Madrid (unde Tarom are 4 zboruri săptămânale) şi Barcelona, ca şi în cele din Sevilla, Valencia, Malaga, Bilbao, Palma de Mallorca controlul este mai complex. Strainii vor trebui, dacă funcţionarul vamal le solicită, să specifice motivul intrării în Spania şi să prezinte documente care să justifice sau să stabilească verosimilitatea motivului invocat, astfel:
 1. pentru călătoriile cu caracter profesional: invitaţie din partea unei firmae sau a unei autorităţi pentrua participa la reuniunile cu caracter comercial, industrial sau in legătură cu afacerile, documente din care să rezulte că există relaţii comerciale sau de afaceri, bilete de acces al târguri sau congrese;
 2. pentru călătoriile de studii: document de admitere într-un centru de de învăţământ publicsau privat, legal recunoscut, pentru a participa la studii; carnet de student sau certificat de studii
 3. pentru călătoriile cu caracter turistic sau privat rezervare la hotel, confirmare de rezervare într-un grup organizat, bilet de întoarcere sau de circuit turistic, invitaţie de la un particular

Şederea: Se află în situaţia de şedere străinul care, nefiind titular al unui permis de reşedinţă, are autorizaţia de a rămâne în Spania pe o perioadă nu mai mare de 3 luni pe semestru. În cazul în care viza este inferioară perioadei de 3 luni se poate prelungi şederea pentru care s-a dat viza, dar nu mia mult de 3 luni pe semestru. Pentru prelungirea şederii, solicitantul se va adresa Ministerului de Interne spaniol cu următoarele documente:

- paşaport simplu sau document de călătorie cu valabilitatea peste durata vizei solicitate;
- motivaţia prelungiri şederii pentru cei care au intrat fără viză;
- 3 fotografii recente tip carnet;
- să aibă garantată asistenţa sanitară

În cazul în care se depăşeşte şederea cu o singură zi peste 90 de zile pe perioada unui semestru se consideră şedere ilegală.

Rezidenţa: Vizele de rezidenţă temporară sau permanentă pot fi oferite străinilor care doresc să-şi stabilească reşedinţa în Spania. Când permisele de reşedinţă se vor acorda pentru a se realiza o activitate lucrativă durata permisului de reşedinţă, care va fi temporară, va avea aceeaşi durată ca şi permisul de de llucru. Permisul de rezidenţă temporară autorizează o persoană să rămână în Spania o periaodă cuprinsă între 90 de zile şi 5 ani.

Vizele de rezidenţă se vor acorda străinilor care au locuit permanent şi de forma continuă pe teritoriul spaniol pe durată mai mare de 5 ani.

1. Informaţii utile privind regimul vamal

 1. este interzis a se introduce arme şi muniţie (este necesar obţinerea unei autorizaţii), droguri, materiale pornografice, materiale de propagandă împotriva ordinii constituţionale;
 2. există limite la introducerea de tutun (200 ţigarete/50 ţigări de foi sau 250 g. tutun pipă), băuturi alcoolice (1 litru peste 220 sau 2 litri sub această concentraţie), parfum (50 g.), apă de colonie (250 ml), cafea (500 g.), ceai (100 g.);
 3. se pot introduce alimente în cantităţi rezonabile, justificabile pentru consumul propriu, cu condiţia de a nu exista interdicţie din partea Ministerului Sănătăţii (în prezent nu există).
 4. pentru a putea introduce în Spania un animal de companie autorităţile spaniole solicită un certificat medico-veterinar eliberat din ţara de origine, precum şi un carnet de sănătate în care sunt trecute datele de identificare ale animalului, o poză sau amprenta nazală şi dovada efectuarii, lazi, a vaccinelor

2. Asigurarea medicală
La plecarea din România, turistul român trebuie să încheie o poliţă de asigurare de sănătate care acoperă anumite boli/accidente. Pentru fiecare ţară este indicată firma corespondentă a firmei româneşti de asigurare. La rândul său firma străină are aranjamente cu anumite clinici din ţara de destinaţie, unde se acordă asistenţă medicală. Până în prezent, în Spania nu au fost semnalate cazuri de nerespectare a acestor reguli, cetăţenii români fiind trataţi corespunzător în clinici sau spitale spaniole.

3. Tipurile de cărţi de credit şi folosirea acestora
În Spania, sunt acceptate principalele cărţi de credit internaţionale (Visa Mastercard etc.). Acestea pot fi folosite fie pentru plăţi (la restaurante, hoteluri, majoritatea magazinelor), fie pentru a retrage bani de la automatele bancare (sume de până la 150 Euro/zi).

4. Noile reglementari prevad ca: suma minima pe zi la iesirea din tara sa fie 30 de euro, nu 50 euro cat era pana acum. Pentru a usura accesul la informatii, Ministerul Administratiei si Internelor a realizat un "Ghid destinat cetatenilor romani care calatoresc in strainatate". La controlul de frontiera, pentru a calatori in scop particular in statele UE sau in alte state pentru care nu e necesara viza trebuie sa prezentati urmatoarele:
pasaport valabil;
* asigurare medicala valabila pentru intreaga perioada de sedere in statul pe teritoriul caruia calatoreste persoana ;
* biletul de calatorie dus-intors, cartea verde a autoturismului sau sumele necesare asigurarii transportului;
* dovada detinerii unei sume minime in valuta;
* documente care justifica scopul si conditiile sederii planificate.
Care este cuantumul sumei minime in valuta
Suma minima in valuta, pentru fiecare persoana, se constituie din:
* 150 euro sau echivalent in alta valuta convertibila, suma destinata sa acopere cheltuielile de transport (suma poate fi inlocuita cu bilete dus-intors, vouchere sau alte documente care atesta plata in avans a serviciilor structurilor de primire turistice din tara de destinatie, cu conditia ca acestea sa includa si cheltuielile de transport)
* o suma destinata cheltuielilor de intretinere corespunzatoare perioadei de sedere, al carei cuantum este: 20 euro sau echivalent in alta valuta liber convertibila, pentru fiecare zi de sedere declarata, dar nu mai putin de 100 euro (suma corespunzatoare pentru 5 zile), in cazul calatoriei in fostele tari socialiste pentru care nu este necesara viza, cu exceptia celor care au de venit membre ale UE si 30 euro sau echivalent in alta valuta convertibila, pentru fiecare zi de sedere declarata, nu mai putin de 150 de euro (suma corespunzatoare unei sederi de minimum 5 zile), in cazul calatoriei in statele din UE si in alte state pentru care nu e necesara viza.
Dovada detinerii sumelor in valuta se face prin: suma in valuta efectiva; cecuri de calatorie; carduri, insotite de extras de cont eliberat cu cel mult 24 de ore; alte garantii financiare (scrisoare de garantie, angajament de sponsorizare, semnate de persoana care gazduieste cetateanul roman pe teritoriul statului de destinatie si autentificate conform legii statului respectiv.

Invitatia in Spania este speciala


* Pentru Spania invitatia trebuie facuta la un notar spaniol, iar din aceasta trebuie sa rezulte in mod expres urmatoarele (orice alt tip de invitatie nefiind acceptat):
* cel care invita sa fie cetatean spaniol sau strain cu permis de rezidenta in Spania;
* sa nu fi invitat o alta persoana in ultimele 6 luni;
* sa posede mijloace legale de intretinere si sa se oblige sa-i asigure persoanei invitate intretinere, cazare si asistenta sanitara;
* se obliga sa garanteze ca persoana se intoarce in tara;
* cel care este invitat sa nu munceasca in Spania.
Hartia invitatiei este una speciala (in lumina incidenta prezinta un desen de siguranta), care trebuie sa aiba in partea superioara centrala a paginilor stema Spaniei. Invitatia trebuie prezentata numai in original (nu se admit copii xerox sau fax) si trebuie sa fie supralegalizata in Spania, cu apostila de la Haga.

5. Alte recomandări
Turiştii români trebuie să-şi ia măsuri de precauţie, în primul rând, faţă de unii dintre proprii concetăţeni aflaţi, de obicei, ilegal în Spania. S-au constatat foarte multe cazuri, în Madrid chiar 2 - 3 pe săptămână, când cetăţeni români veniţi ca turişti în Spania, au reclamat furtul documentelor şi al banilor de către alţi cetăţeni români cu care au intrat în contact. Aceste cazuri fie că s-au petrecut în gări sau autogări, fie în plin centrul Madridului.

În alte cazuri, s-a constatat folosirea unui sistem deosebit de eficient prin care escroci români se prezintă drept poliţişti şi solicită verificarea documentelor şi a sumei de bani necesară pentru permiterea accesului în spaţiul Schengen. Sistemul de operare este ingenios prin aceea că unul dintre escroci îşi alege victima cu răbdare din rândul celor care călătoresc cu autocarul în staţia de autobuze Mendez Alvaro. Cetăţeanul român este acostat de acest conaţional binevoitor care îi promite obţinerea unui loc de muncă şi a unui loc de cazare mai ieftin. După ce îl plimbă toată după amiaza prin Madrid în aşteptarea “patronului” cu care să trateze asupra salariului pe care îl va primi sau a gazdei, vizitatorul român este condus de obicei pe străduţe laterale şi întunecoase din centrul Madridului, unde apar instantaneu “doi poliţişti spanioli” care le solicită documentele. Profitând de semiobscuritatea locului aceştia fie subtilizează numai banii, fie chiar şi documentele.

Se recomandă cetăţenilor români care vin cu autoturismul personal sau cu autocarul să solicite poliţiei de frontieră de la punctul prin care intră pe teritoriul spaniol să le aplice în paşaport viza pentru Spania. În cazul în care punctul de frontieră respectiv nu este prevăzut cu birou de poliţie, cetăţeanul român trebuie să se prezinte în decurs de 72 ore la cel mai apropiat comisariat de poliţie pentru a-şi declara intrarea pe teritoriul spaniol, solicitând, totodată, aplicarea ştampilei în paşaport. S-au constatat destul de multe cazuri de cetăţeni români care au fost expulzaţi deoarece nu au avut aplicată în paşaport viza de intrare pe teritoriul spaniol.

Circulaţia rutieră
Permisele de conducere auto
eliberate de autorităţile române sunt recunoscute în Spania după cum urmează:

 • 6 luni permisele de conducere pentru conducători auto profesionişti;
 • 3 luni permisele de conducere pentru conducători auto amatori.

În general circulaţia se desfăşoară în condiţii bune, cu excepţia marilor oraşe, în special Madrid şi Barcelona, în timpul orelor de vârf.

În cazul pierderii sau furtului documentelor se va anunţa de urgenţă poliţia, care va elibera un document intitulat «denuncia». În cazul furtului dau pierderii paşaportului, cetăţenul român se va prezenta cu acest document la unu din consulatele României care poateelibera un titlu de călătorie valabil pentru deplasarea în ţară. Pentrua i se putea elibera un astfel de act, conaţionalul va trebui să prezinte un document de identitate cu fotografie recentă, respectiv, carte de identitate sau permis de conducere. În cazul în care solicitantul nu va deţine un astfel de act, lucrătorul consular va verifica în ţară identitatea persoanei repective.

În cazul producerii decesului unui cetăţen român pe teritoriu spaniol şi dacă familia doreşte şi dispune de suma necesară repatrierii cadavrului, consulatul va elibera un paşaport mortuar. Actele necesare pentru eliberarea unui astfel de act în Spania sunt : certificat de deces eliberat de Registrul Civil, autorizaţia pentru înmormântare, certificatul de îmbălsămare, autorizaţia de transport a cadavrului. De menţionat că pentru transortul cadavrului în ţară companiile de pompe funebre pretind sume cuprinse între 3000 şi 5500 de Euro. În aczul în care familia nu dispune de de suma de bani necesară transportului, un serviciu de pompe funebre va proceda la incinerare sau înmormântarea defunctului.

6. Ambasada României
Avenida de Alfonso XIII 157
Tel.: (00 34 91) 350.44.36.; 359.78.95
Fax: 345.29.17

Consulatul General Barcelona
San Juan de la Salle 35 B, 08027 Barcelona
Tel: (00 34 93) 434.11.08; 434.11.39; 418.35.07
Fax: (00 34 93) 434.11.09

 


Quote this article on your site

To create link towards this article on your website,
copy and paste the text below in your page.
Preview :

Calatoria in Spania
Marţi, 11 Octombrie 2005

Powered by QuoteThis © 2008
LAST_UPDATED2
 
 

LOCURI DE MUNCA

locuridemunca

 

Forum Romani in Spania

Spania Romaneasca
Informaţii în timp real de la Spania Romaneasca
 • Masini de inchiriat Bucuresti
  Va oferim la cele mai bune tarife masini de inchiriat. Acestea sunt disponibile atat in aeroportul OTopeni cat si in capitala sau aeroportul Baneasa. Pentru detalii si informatii legate de [url=http://www.rent-a-car-otopeni.ro/masini-de-inchiriat-si-pr...
 • Inchiriere apartament in Barcelona
  Salut tuturor,

  Sunt in plin proces de relocare in Barcelona si am nevoie de ajutorul vostru pentru a inchiria un apartament. Inteleg ceva spaniola, dar nu pot vorbi inca, asa incat am nevoie de cineva care sa poarte conversatia pentru mine.

  Eu ajung in...
 • Re: Avocat Român în Almería
  Domnilor avocati, in speranta solutionarii problemelor cetatenilor romani din Spania, casa nostra de avocatura din Romania va sta la dispozitie in vederea unei colaborari fructuoase. Cel mai probabil o cooperare trans-nationala este calea catre succes!
 • Afaceri judicare in Romanai
  Tot timpul ne-am intrebat ce mai este nou pe acasa, ce s-a intamplat cu cei pe care i-am lasat in urma, daca toate lucrurile sunt intocmai la locul lor.
  `Nu de putine ori am aflat, surprinsi pozitiv sau negativ, ca s-au intamplat ~multe~ si ca noi sun...
 • Re: Inchirieri masini Aeroport Otopeni Bucuresti Timisoara
  Intotdeauna aceste servicii de inchirieri masini sunt accesibile si la preturi mici. Eu in apelez frecvent la companiile de rent a car Bucuresti si am fost intotdeauna multumit de servicii.
 • Inchirieri masini Aeroport Otopeni Bucuresti Timisoara
  Cauti inchirieri masini? miamacchina.com
  Economiseste timp in cautarea unei oferte de inchirieri masini. Apeland la serviciile noastre, vei avea sansa de a obtine cel mai bun pret de inchirieri auto de la firmele rent ...
 • West Rent a Car inchirieri auto in Timisoara si Aeroport
  West Rent a Car inchirieri auto in Timisoara si Aeroport

  http://west-rent-a-car.com/


  West Rent a Car este o firma de inchirieri auto tanara si dinamica care a inregistrat o crestere rapida in ultimi ani. Gr...
 • Re: asistenti medicali in spania
  Buna tuturor ,dupa 10 ani de lupta pentru recunoasterea calificarilor profesionale în Spania,fara succes,m-am decis să mă înscriu la cursul de revalorizare în România .Cursul durează 3 luni ,prezenta este obligatorie ,iar înscrierea 1000 de RON .Cine e...
 • Re: asistenti medicali in spania
  Buna tuturor ,am trei carti foarte complete pentru examenul de pruebas compensatorias ,una din cele trei carti este cu teste de examen si raspunsuri explícate . Cine este interesat sa ma contacteze pe adresa de e.mail.Bafta tuturor .
 • Servicii juridice online pentru romanii din Spania - LegalRoof
  In Romania a fost lansat un concept nou ce consta in acordarea unor abonamente pentru persoane fizice sau juridice, prin intermediul carora sunt solutionate orice fel de probleme juridice.
  Cu titlu exemplificativ se solutioneaza cu orice problema lega...
publicitate spania - publicidad rumania

POSTURI TV GRATIS LIVE PE INTERNET

TV GRATIS

Locuri de munca in Spania (click pe foto)

locuri de munca in spania

CHAT (chatea con tus amigos)

Click! si intri pe chat unde poti cunoaste noi prieteni.

Persoane disparute in Spania

Persoane disparute in Spania

Primii pasi in Spania

manualul pentru primii pasi

SpaniaRomaneasca pe hi5

hi5 - Grup Spania Romaneasca

stiai ca?

Rumania
Spania
Moldavia

Vacaciones en Rumania

tus vacaciones en Rumanian te haran que cambies de opinion

Rumania en Imagenes

Nou! Va punem la dispozitie un album foto cu cele mai reprezentative peisaje ale Romaniei.


Rumania y los rumanos no son sólo lo que tu ves en la tele y lees en los periódicos. Después de ver este albúm ya no tendrás ninguna duda sobre tus próximas vacaciones.

Who's Online

Avem 94 vizitatori online

Album de poze cu cele mai frumoase romance din Spania in 2006 - Miss Diaspora 2006 (Spania)

Motto:

Nu petrece prea mult timp in strainatate pentru ca tu insuti vei deveni un strain.

traffic

trafic ranking

Statistici web