Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Corespondenta Catalunya


Poate ca suna comunist sau sentimental, dar este un sentiment ce ne ajuta sa reusim, sa rezistam aici.

Am cunoscut multi romani ce vor sa para spanioli, iar in cei 7 ani ai mei de Spania am invatat ca ai mai mult de castigat daca recunosti si daca iti duci cu mandrie cetatenia. Din pacate, aici, pe coasta catalana, romanii fac mai mult rau decat bine, dar sunt si oameni cinstiti si la locul lor. Eu nu ma ascund si fac tot ce pot sa dau de stire ca sunt si romani buni, ca avem cultura si ca , in definitiv, Romania nu este o tara de hoti si de cersetori.

In Malgrat de  Mar, in luna august se organizeaza “La fiesta de la diversidad”  la care participa diferite tari, reprezentate de imigranti din aceasta localitate. Eu organizez   standul Romaniei. Scopul este de a prezenta cultura, traditiile si gastronomia fiecarei tari in parte.
Ce impresii mi-am facut? In general, trecatorii erau surprinsi de asemanarea limbii romane cu spaniola sau catalana, surprinsi ca romana este limba latina ( cred ca toti sunteti de acord cu mine ca spaniolii nu prea cunosc acest lucru). A avut mare succes salata de vinete si Gheorghe Zamfir.
Ca drept urmare, la sfarsitul acestei luni am fost invitata de primaria acestei localitati sa dau un curs de gastronomie romaneasca.
Partea neagra? Sa vezi romani ce trec prin fata standului si se uita in partea cealalta ca si cand nu ne-ar fi vazut...cu toate ca aveam muzica romaneasca si scria destul de mare numele tarii.
Asta mi se pare intr-adevar trist cand romanii isi neaga redacinile, cand vor sa para ceea ce nu sunt si nu vor fi niciodata...spanioli.