Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

11 m atentado madrid    atentado 11 m madrid

 

În dimineața zilei de joi 11 martie 2004, zece rucsacuri încărcate cu TNT au explodat în patru trenuri în Madrid (Spania) în timp ce intrau și ieșeau pasageri din patru stații diferite.

Exploziile au avut loc simultan, între 7:39 și 7:42 dimineața în stațiile madrilene Atocha (3 bombe), El Pozo del Tío Raimundo (2 bombe) și Santa Eugenia (1 bombă) și o a patra în calea Téllez spre Atocha (4 bombe) Şaisprezece romani au fost rapusi de catre aceste actiuni teroriste.Alois Martinas,Olimpiu Csaba Jigovski,Livia Bogdan,Stefan Budai,Alexandru Horaciu Suciu ,Elena Ples,Emilian Popescu,Nicoleta Deac,Petrica Geneva,Ionut Popa,Paula Mihaela Sfeatcu,Stefan Modol,Georgeta Gabriela Dima,Mariana Negru,Tibor Budi,Anca Valeria Bodea si alte cateva sute au fost raniti.
Comunitatea Romanilor din Spania Interese Bilaterale si Asociatia RoMadrid organizeaza vineri 11 marite la ora 14 in Parcul Retiro din Madrid in Padurea Aducerii Aminte (Neuitarii) un omagiu acestor  victime unde statul spaniol a plantat o padure de 192 arbori (22 copaci de maslin si 170 chiparoşi).Unul pentru fiecare victimă.Padurea Amintirilor se afla amplasata aproape de statia de tren Atocha in zona cunoscuta sub denumirea Chopera (Plopilor)
Cei prezenti vor pune la radacina fiecarui copac cate o piatra pe care va fii scris numele celui ce lipseste dintre noi.
Omagiul nostru va consta in a  fi marcat printr-un recital de poezie sustinut de poetii Alexandru F. Dica si Ariadna Petri, chitaristii Gaby Hurmuzache si Razvan Parus. Publicistul Alexandru Petrescu isi va lansa in premiera in Spania cartea  “Un ploiestean la curtea regelui Juan” in care se regasesc pasaje despre inmigrantii romani in Spania
Va asteptam vineri, sa fim alaturi,incepand cu  ora 14 la intrarea in parcul Retiro din Atocha de pe  strada Alfonso XII pentru a nu face uitata memoria zilei de 11 Martie 2004.