Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Coslada, Spania/Romanian Global News    
 
10 February 2006
Asociatia romaneasca din Spania Obatala, impreuna cu Asociatia Decebalus si Federatia Asociatiilor Imigrantilor Romani FEDROM va organiza, in perioada 14-28 februarie, o expozitie ce va avea ca tema principala Romania, cu istoria, cultura sa si cu toate caracteristicile sale proprii.
Evenimentul va fi gazduit de Centrul Civic El Cerro de Coslada, iar inaugurarea sa este programata pentru marti, 14 februarie, de la ora 19.30.
Conform celor declarate de presedintele Asociatiei Obatala, Agustin Gonzalez Plasencia, „Romania este din pacate o mare necunoscuta pentru minoritatea imensa a spaniolilor. Pentru a remedia, partial, aceasta necunoastere, am decis sa deschidem aceasta expozitie. Este vorba despre o scurta trecere prin istoria, cultura, geografia si obiceiurile unei tari care este foarte prezenta intre noi prin numarul mare de cetateni romani care traiesc in orasele noastre”. La randul sau, presedintele Asociatiei Decebalus, Marius Ichim, spera ca aceasta expozitie va servi scopului ca spaniolii sa cunoasca putin mai mult Romania, lasand la o parte prejudecatile, din pacate foarte prezente. „Romania este o tara frumoasa cu o mare cultura si o istorie pasionanta. Iar noi, imigrantii romani, vrem sa aratam o parte a acestei culturi, o parte a acestei istorii, vecinilor nostri spanioli”.
Expozitia a beneficiat, in organizarea sa, si de sprijinul Primariei din Coslada si al portalului romanesc www.sictir.org, care a furnizat cea mai mare parte a fotografiilor care vor fi expuse in cadrul expozitiei