Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Madrid, Spania/Romanian Global News    
 
09 February 2006
Primul imigrant care si-a legalizat situatia in Spania, in cursul procesului de regularizare a muncitorilor straini, desfasurata anul trecut in perioada februarie –mai este un roman.
Potrivit publicatiei spaniole Diario de Ibiza, Eduard Andronache a spus, recent, ca anul acesta „viata i s-a schimbat mult” si a spus ca este foarte fericit pentru ca in sfarsit poate sa iasa pe strada fara sa se teama ca va fi expulzat. Eduard a spus ca acum poate sta linistit in Spania unde „sa fii legal este altceva”.

Eduard Andronache are 28 de ani, locuieste in Guadalajara, si a recunoscut ca a avut noroc ca sta aici pentru ca acest lucru i-a permis sa obtina mai repede un permis de munca.
Numarul total al cetatenilor straini care si-au legalizat situatia in intervalul 7 februarie – 7 mai 2005 a fost de 573.270. Conform unor informatii oficiale, din numarul total de cereri de regularizare depuse in aceasta perioada – 691.655 – un procent de 83.3% au fost solutionate favorabil, pana la 30 decembrie 2005, in timp ce numai 16.6% dintre cei care au depus cereri au primit un raspuns negativ, ceea ce inseamna ca ei continua sa fie ilegali din punct de vedere administrativ, in Spania.