Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Premiu internaţional pentru un dirijor de orchestră român din Spania


Ambasada României la Madrid are plăcerea de a informa că dl. Mihnea Ignat, dirijorul Orchestrei Filarmonice a Universităţii din Alicante, a primit Premiul Special al Filarmonicii Toscanini din Italia, în cadrul celei de a IX-a ediţii a Concursului Internaţional de Dirijat de Orchestră, „Arturo Toscanini”, organizat la Parma (Italia).
Dirijorului român i-a fost atribuit acest premiu prin unanimitate de voturi, la una dintre cele mai prestigioase competiţii internaţionale de specialitate. La această ediţie s-au prezentat 117 de candidaţi, dintre care 12 au fost invitaţi să concureze la Parma. Dl Mihnea Ignat s-a impus în finală în care au rămas doar 4 dirijori.  
Câştigătorul acestui premiu a fost invitat să dirijeze concertul din 7 aprilie 2011 al Filarmonicii Toscanini, la Auditoriul a€œN. Paganini” din Parma.
Mihnea Ignat, născut la Craiova în 1980, a studiat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi la Universitatea de Muzică şi Arte Frumoase la Viena. Este dirijorul titular şi directorul artistic al Orchestrei Filarmonice a Universităţii din Alicante, de la înfiinţarea acesteia în 2005.  

Printre orchestrele cu care a lucrat sau continuă să colaboreze se număra: Danish National Symphony Orchestra, RTA‰ National Symphony Orchestra, Frankfurter Museum Orchester, Orchestra Sinfonica din Bilbao, Orchestra Sinfonica din CA³rdoba, Orchestra Sinfonica Naţională a Republicii Dominicane, Orchestra de Cameră a Radiodifuziunii Române şi marea majoritate a orchestrelor filarmonice din România. De asemenea, a colaborat cu solişti precum Mariana Nicolescu, John OaConor, Miguel Angel Estrella, Renata Pokupic, Celine Byrne, Cristina Anghelescu, Suzanne Murphy, etc