Print
Category: Stiri
Hits: 3384
Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

inaugurare sediu cuenca

Vizita ambasadorului României la Cuenca

 

 

         Ambasadorul Romaniei la Madrid, Maria Ligor, a efectuat în perioada   23-23     octombrie 2010, o vizită la Cuenca, în cadrul căreia a avut întâlniri cu autorităţi locale şi a participat la inaugurarea sediului filialei Asociaţiei Hispano-Române “Hisparucuena”, cu sediul principal la Taracon.

 

În cadrul întâlnirilor cu primarul localităţii, Francisco Javier Pulido şi alte autorităţi, precum reprezentantul guvernului central în provincie, Julio Magdalena, reprezentantul guvernului regional Castilla-La Mancha, Angel Vicente şi preşedintele consiliului provincial, Juan Avila,  s-a discutat despre situaţia colectivului de români din regiune, a cărui buna integrare a fost subliniată de autorităţile spaniole,  şi despre posibilităţile de cooperare instituţională în sprijinul acestuia.

 

Cu ocazia inaugurării sediului Asociaţiei “Hisparucuena”,  pus la dispoziţie de Primărie, dna Maria Ligor s-a întâlnit cu români din zonă. Atât ambasadorul român, cât şi autorităţile locale spaniole, au evidenţiat activitatea de până acum a asociaţiei, în domeniul social şi cultural, şi contribuţia personală a preşedintei, dna Violeta Vartic şi a vicepreşedintelui, dl. Pedro Vicente García, precum şi a coordonatorului filialei din Cuenca, dl. Gabriel Salvan.

 

 

În contextul acestei vizite, reprezentanţi ai Secţiei Consulare a Ambasadei României la Madrid, au oferit cetăţenilor români informaţii consulare, inclusiv pe teme sociale şi de muncă.

 

Ambasadorul roman a vizitat totodată şi expoziţia de fotografie a artistului Mugur Chiujdea, inaugurată cu doua zile înainte la sediul Universităţii.

 

Sursa: Comunicat oficial Ambasada Romaniei la Madrid

 

hispanorucuenca rumania cuenca

 

rumania cuenca

 

cuenca rumania