Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

donatie_targos

 

La 5 octombrie 2010, a avut loc la Madrid o ceremonie care a marcat plecarea spre România a unui transport cu un atelier de confecţii complet utilat pentru Penitenciarul de femei Târgşor, donat de INDUYCO, Industrii şi Confecţii, S.A. Donaţia cuprinde 34 maşini de cusut şi călcat, aproximativ 40.000 metri materiale de confecţii şi 272 bobine de aţă, precum şi alte accesorii necesare funcţionării atelierului.

 

Acest proiect, rezultat al colaborării între misiunea diplomatică a României la Madrid şi Asociaţia AMIRES din Spania, s-a conturat în urma vizitei efectuate de către reprezentanţi ai asociaţiei la Centrul penitenciar Târgşor, când a fost identificată utilitatea unui proiect de reinserţie socială a deţinutelor care execută pedeapsa în acest centru penitenciar.

Intermedierea donaţiei face parte din programul de acţiune al Asociaţiei AMIRES de acordare de asistenţă socială femeilor aflate în detenţie pe teritoriul spaniol.

La actul protocolar de sigilare a camionului au fost prezenţi, între alţii, Eliza Diaconescu, viceconsul, Pablo Gomez Tavira, director pentru imigraţie, şi Javier Sanchez Jimenez, subdirector general programe de integrare imigranţi din cadrul Guvernului Regional al Comunităţii Madrid, Felipe Bragado de Las Heras, reprezentantul INDUYCO, Industrii şi Confecţii, S.A., Fernando Sanz, preşedintele Asociaţiei AMIRES, alţi reprezentanţi ai unor instituţii spaniole.

La realizarea acestui proiect au contribuit Ambasada României la Madrid, cu sprijinul Ministerului Justiţiei, Întreprinderea INDUYCO şi Asociaţia Amires, precum şi Guvernul Regional al Comunităţii Madrid.

Autocamionul va ajunge la Centrul penitenciar Târgşor luni 11 octombrie 2010.

 

Comunicat oficial Ambasada Romaniei la Madrid