Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

MAE a iniţiat un Ordin comun al ministrului Afacerilor Externe şi al ministrului Finanţelor Publice privind revizuirea cuantumului unor taxe din anexa la Legea nr. 198/2008 privind serviciile consulare pentru care se percep taxe şi nivelul taxelor consulare la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate.

Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 616, Partea I, din data de 31.08.2010, cu aplicare de la data publicării, operându-se astfel reducerea cu 30% a cuantumului taxelor consulare pentru înscrierea în registrele de stare civilă româneşti a certificatelor de naştere şi căsătorie eliberate de autorităţile străine.

Adoptarea prezentului Ordin constituie o măsură excepţională, care vine mai ales în sprijinul familiilor cu copii care au domiciliul sau reşedinţa în străinătate.

Revizuirea cuantumului taxelor aferente serviciilor de înscriere a actelor de stare civilă s-a impus după ce s-a constatat apariţia unei discrepanţe între taxarea serviciilor consulare de înscriere a actelor de stare civilă şi taxarea celorlalte servicii consulare în raport cu taxarea efectuării aceloraşi servicii în ţară, de către autorităţile competente.

 

Ambasada Romaniei la Madrid, informeaza ca incepand cu data de 1 septembrie 2010 au fost reduse taxele consulare aferente inscrierii certificatelor de nastere si casatorie eliberate de autoritatile straine, in registrele de stare civila romanesti.

 

Conform ordinului comun al ministrului afacerilor externe şi al ministrului finanţelor publice, noul cuantum al taxelor consulare pentru inscrierea certificatelor de nastere/casatorie eliberate de autoritatile straine in registrele de stare civila romanesti in termen de pana la 6 luni de la nastererea minorului/inregistrarea casatoriei la autoritatile straine este de 110 euro. Daca inscrierea se face la mai mult de 6 luni de la nasterea minorului/inregistrarea casatoriei la autoritatile straine, cuantumul aferent este de 155 de euro. In ambele cazuri, traducerea documentelor straine trebuie realizata de un traducator autorizat.

 

Ordinul comun mentionat a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 616, Partea I, din data de 31.08.2010.

 

Informeaza Ambasa Romaniei la Madrid