Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Coslada, Spania/Romanian Global News    
 
01 February 2006
Romanii din Coslada si-au facut echipa de fotbal. Liga locala de fotbal din Coslada include o echipa noua, numita Steaua de Coslada. Toti componentii echipei sunt de origine romana si fac parte din comunitatea de romani care traieste in zona. Echipa de fotbal apartine Asociatiei Obatala care si-a propus sa-i integreze pe romanii din Coslada si sa-i determine sa ia parte activ la viata orasului, informeaza Actualitatea Romaneasca.
Potrivit presedintelui Asociatiei Obatala, Augustine Gonzales Plasencia, componentii echipei de fotbal participa nu numai la intrecerile de pe teren, ci si la cele din afara terenului de fotbal. Astfel, ei au luat parte la cina oferita de Asociatia Obatala de 1 Decembrie 2005, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Actiunea a fost organizata in centrul orasului in colaborare cu Departamentul de Imigratie a Comunitatii de Madrid, beneficiind din plin de sprijinul primarului din Coslada, Raul Lopez Cattleman, si al doamnei El Figar care raspunde de Agentia pentru Imigratie a Comunitatii de Madrid. Cei doi s-au fotografiat la finalul evenimentului cu intreaga echipa de fotbal a romanilor din Coslada.
Fotbalul, sportul rege, i-a apropiat si pe romanii din Castellon. Acestia sunt foarte mandri de echipa lor de fotbal. “Am inceput de jos, ca orice echipa. A noastra este inscrisa in Federatia de fotbal din Spania. Am inceput anul trecut si am urcat in primul esalon”, ne-a declarat Daniel Ionita, presedintele Asociatiei Romanilor din Castellon. Romanii spera ca echipa lor sa ajunga in Liga profesionista de fotbal. “Am mai avea doi ani ca sa ajungem acolo”, spune Ionita. Echipa Club Sportiv Independent este formata numai din romani.