Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

Mariano Rajoy Brey (n.27 martie 1955,Santiago de Compostela -Galitia Spania)Este un politician spaniol presedintele Partidului Popular lider al opozitie in Regatul Spaniei.Licentiat in Drept la Universitatea Santiago de Compostela.

 

William Gabriel Brânză (n. 3 martie 1972, com. Cărbuneşti, judeţul Prahova) este un politician român, membru al Parlamentului României. Deputat din partea diasporei romane din UE.

 

Partidul Popular spaniol isi are originea  in Alianza Popular cares-a unit cu Partidul Democrat Popular si Partidul Liberal in 1989

La sediul Partidului Popular spaniol situat in Madrid (calle Genova 13 )a avut loc o intalnire de lucru intre William Branza si Mariano Rajoy si semnarea documentelor ce privesc colaborarea celor doua partide in perioada urmatoare .
Mariano Rajoy si-a manifestat sustinerea directa a acestui partid candidatului roman Traian Basescu in confruntarea  de la alegerile de duminica contrar afirmatiilor aparute in presa spaniola prin care Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE) a afirmat ca PP se distanteaza de candidatul PD-L Romania

 

In urma discutiei care a avut loc timp de aproximativ o ora s-au punctat patru mari obiective:

-    Sustinerea presedintelui Traian Basescu de catre Partidul Popular din Spania si a candidaturii acestuia la alegerile prezidentiale din acest an.

-    Consolidarea prieteniei dintre cele 2 partide, respectiv PD-L Romania si PP Spania, prin sustinere reciproca in actiunile si proiectele politice viitoare, urmand ca organizatiile PP si PD-L de pe teritoriul Spaniei sa demareze, intr-un timp cat mai scurt, proiecte politice comune.

-    O proiectie mai clara a mediului de afaceri si a investitiilor din Romania.-    Invitatia facuta de catre PD-L prin presedintele PD-L Diaspora, William Brinza, lui Mariano Rajoi de a vizita Romania si Partidul Democrat Liberal in 2010, data urmand a se stabili ulterior.

Cu aceasta ocazie William Brinza i-a inmanat lui Rajoy scrisoarea de multumire din partea presedintelui PD-L ,Emil Boc,si o invitatie de a vizita in curand Romania .William Branza a declarat ca va oferi in cadrul biroului sau parlamentar din Modrogan -Bucuresti toata infrastructura pentru infiintarea unui sediu a filialei  PP-Spania ."Multumesc celor care s-au implicat pana acum in a gasi solutii ca cele doua partide sa straga legatura si le promit totala mea sustinere pentru a intari fortele politice de dreapta ”, a declarat presedintele PD-L Diaspora, William Brinza. Mariano Rajoy a multumit invitatie si a promis ca legaturile dintre cele doua partide vor continuua pe o linie ascendenta mai ales ca PD-L Romania si-a deschis in Regatul Spaniei 6 filiale.