Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Ibiza, Spania/Romanian Global News    
 
06 January 2006
Asociatia Romanilor din Ibiza si Formentera se infiinta in urma cu un an si mai bine, la initiativa celui ce avea sa-i devina presedinte – Valentin Botusan. In 2005, la sfarsit de decembrie, Asociatia implinea un an de activitate. Prima activitate oficiala a asociatiei a avut loc in zilele 29-30 ianuarie 2005 la Recinto Ferial, unde, ca si celelalte tari, Romania a participat cu un stand de prezentare la Sarbatoarea Popoarelor.
 Au fost expuse obiecte de artizanat si bucate traditionale romanesti. Programul artistic a constat in cantece si dansuri traditionale romanesti, informeaza Actualitatea Romaneasca.

Asociatia are ca obiective impulsarea integrarii imigrantilor romani in sociatetea pitiusa, promovarea si desfasurarea programelor culturale, cooperarea cu membrii celorlalte asociatii, precum si favorizarea apropierii si schimbului reciproc intre culturi, imbogatindu-se astfel patrimoniul colectiv si evitandu-se marginalizarea. “Asociatia romanilor din Ibiza este o asociatie tanara, cu 90 de membri inscrisi, dar lista ramane deschisa”, spune secretara asociatiei, Luciana Botusan. Pe insula se afla in jur de 1.500-2.000 de romani.