User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Image
Bucatarii, cofetarii, chelnerii, receptionerii cu experienta pot pleca la munca in Germania sau in Spania. Preselectia are loc in Bucuresti.

Persoanele calificate pot pleca la munca in strainatate prin intermediul Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca. Luna aceasta continua la sediul Oficiului din Bucuresti, Strada Valter Maracineanu numerele 1-3, actiunea de preselectare a solicitantilor de locuri de munca in Germania. Isi pot depune dosarele numai cei care sunt cunoscatori de limba germana nivel bun, au experienta de minimum trei ani si diploma de calificare in meseriile de bucatari/bucatarese, cofetari, chelneri/chelnerite, femei specialiste in domeniul hotelier pentru activitati combinate, receptioneri, specialisti pentru fast-food-uri. Contractele sunt pentru o perioada de 12 luni cu posibilitatea prelungirii inca sase luni.

 

TERMEN. Pana in 16 septembrie, cei care vor sa lucreze in Spania se pot inscrie in banca de date a solicitantilor de locuri de munca in Spania organizata de Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca, la sediul din Capitala. Isi pot depune dosarele numai persoanele care au diploma de calificare in meseriile de ospatar, ajutor barman, ajutor bucatar si tamplar structuri metalice (barbati, varsta maxima 38 de ani, minimum trei ani experienta dovedita prin cartea de munca ca lacatus in elaborarea structurilor usoare, ferestre si usi metalice din aluminiu si PVC, permis de conducere categoria B).

CONDITII. Oficiul nu percepe nici un fel de taxe si comisioane pentru plasarea fortei de munca in strainatate. Depunerea dosarului constituie primul pas in procesul de recrutare si plasare a fortei de munca in strainatate. Mai multe informatii puteti gasi accesand adresa de Internet a Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca, www.omfm.ro.

ACTE PENTRU DOSAR  
Dosarul pentru inscrierea in baza de date trebuie sa contina copii de pe BI, pasaport, fisa personala si CV in limba romana (tipizate OMFM), copii legalizate ale certificatului de absolvire si cartii de munca, adeverinta de la medicul de familie care sa ateste ca solicitantul este clinic sanatos, cazierul judiciar in original, declaratie pe propria raspundere ca nu beneficiaza de pensie de invaliditate si doua fotografii tip pasaport. Cei care vor sa munceasca in Germania mai au nevoie de un CV in limba germana, traducerea in limba germana efectuata de un traducator autorizat a certificatului de absolvire si a cartii de munca.